Како изгледа животот на Свалбард? На овој остров не е дозволено да раѓате и не ви е потребна виза

Швеѓанката Сесилија Бломдал живее во градот Лонгјербјен на островот Свалбард, кој се наоѓа во близина на Северниот Пол. На ТикТок таа често споделува видеа од нејзиниот секојдневен живот со своите 2,3 милиони следбеници и им објаснува што го прави Свалбард толку посебен. Сесилија признава дека речиси секој ден добива прашања зошто живее таму. https://www