притисни ентер »

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила
Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски потсети дека со владините политики за отворање нови работни места и поддршка на инвестициите, има зголемување на вработените за 7 000 само годинава, а невработеноста од 26 отсто е намалена на 13,1 процент Премиерот Димитар Ковачевски при денешната посета на ИКТ Центарот за чување и заштита на податоци во Прилеп / ФОТО: Влада на РСМ Има начин

„Младите сакаат да живеат и работат во ЕУ, ќе мора да се размислува за увезување на работна сила“, вели Ковачевски

„Младите сакаат да живеат и работат во ЕУ, ќе мора да се размислува за увезување на работна сила“, вели Ковачевски

реклама Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски,

„НЕ НИ ПРЕЧИ ВО СТРАНСТВО ДА РАБОТИМЕ СО ДОЈДЕНЦИ, А ДОМА НЕ ГИ САКАМЕ“ На Ковачевски му „светна“ дека треба да увезуваме работници, а неговата Влада ги кочи олеснувањата за тој увоз

„НЕ НИ ПРЕЧИ ВО СТРАНСТВО ДА РАБОТИМЕ СО ДОЈДЕНЦИ, А ДОМА НЕ ГИ САКАМЕ“ На Ковачевски му „светна“ дека треба да увезуваме работници, а неговата Влада ги кочи олеснувањата за тој увоз

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни смета

Ковачевски: Државата мора посериозно да размисли за увозот на работна сила

Ковачевски: Државата мора посериозно да размисли за увозот на работна сила

Ковачевски: Државата мора посериозно да размисли за увозот на работна сила Соња Кириџиевска Пред 3 минути Фото: илустрација / „Слободен печат“ - Драган Митрески Премиерот Димитар Ковачевски вели дека ќе се разговара со сите чинители за нови, поголеми квоти за увоз на работна сила од други земји, бидејќи од коморите веќе подолго време сигнализираат

Ковачевски: Има начин како да се спречи иселувањето на младите, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски: Има начин како да се спречи иселувањето на младите, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни смета

Младите сакаат да живеат и работат во ЕУ, ќе мора да се размислува за увоз на работна сила, вели Ковачевски

Младите сакаат да живеат и работат во ЕУ, ќе мора да се размислува за увоз на работна сила, вели Ковачевски

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни смета странци да работат во државава, но не и кога во други

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни смета

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни смета

КОВАЧЕВСКИ: Освен за нашето зачленување во ЕУ, мора да размислуваме и за увоз на работна сила која ќе доаѓа од други држави

КОВАЧЕВСКИ: Освен за нашето зачленување во ЕУ, мора да размислуваме и за увоз на работна сила која ќе доаѓа од други држави

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по вработувања надвор, смета премиерот Димитар Ковачевски. Тој денеска од Прилеп, одговорајќи на новинарски прашања, уште еднаш порача дека зачленувањето во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за работна сила која ќе доаѓа и ќе се увезува од други држави. Според Ковачевски, ни смета