притисни ентер »

Нова поетска книга од Раде Силјан
Нова поетска книга од Раде Силјан

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска“. -Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

Нова книга: “Бакнежот на судбината” од Раде Силјан

Нова книга: “Бакнежот на судбината” од Раде Силјан

“Бакнежот на судбината” е насловот на најновата поетска книга на познатиот македонски писател Раде Силјан. Во книгата, во издание на “Матица македонска” има 80 песни од авторот. “Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни”, наведува рецензентот

Нова поетска книга од Раде Силјан

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска“. -Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

Нова поетска книга од Раде Силјан

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината" е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска". „Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни“, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на 18 стихозбирки, преведен 

„Бакнежот на судбината”- нова книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината”- нова книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината” е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска”. -Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

Илезе „Бакнежот на судбината“ од Раде Силјан

Илезе „Бакнежот на судбината“ од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска“. – Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни – наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

Нова поетска книга од Раде Силјан

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска“. -Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

Нова поетска книга од Раде Силјан

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“ е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска“. -Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

Нова поетска книга од Раде Силјан

Нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината" е најнова поетска книга со 80 песни од Раде Силјан во издание на „Матица македонска". -Во новата стихозбирка Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски бисери во ризницата од највредни прости и строги македонски песни, наведува рецензентот Блаже Миневски. Раде Силјан е автор на осумнаесет стихозбирки,

„Бакнежот на судбината“-нова поетска книга од Раде Силјан

„Бакнежот на судбината“-нова поетска книга од Раде Силјан

Во издание на „Матица македонска“ од Скопје излезе од печат поетската книга „Бакнежот на судбината“ од Раде Силјан. Во своето најново издание поетот застапува осумдесет песни поделени во шест тематски блокови, кои чинат неразделна тематска целина. Во стихозбирката „Бакнежот на судбината“ Раде Силјан гради стихови од парчиња душа што се вистински антологиски