притисни ентер »

Реакција на Брнабиќ и Дачиќ: Во парламент се влегува на избори, не од улица!
Реакција на Брнабиќ и Дачиќ: Во парламент се влегува на избори, не од улица!

Реакција на Брнабиќ и Дачиќ: Во парламент се влегува на избори, не од улица!

По повод протестите и инцидентите пред Парламентот, српската премиерска Ана Брнабиќ го осуди, како што рече, вандализмот на политичарите кои се одговорни за упадот во српскиот Парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со вирусот Ковид-19. „Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно го покажаа своето

Брнабиќ: Обид за стекнување политички поени на најголемата криза

Брнабиќ: Обид за стекнување политички поени на најголемата криза

Премиерката на Србија, Ана Брнабиќ, по повод протестите и инцидентите пред Парламентот, остро го осуди „вандализмот на политичарите кои се одговорни за упадот во српскиот Парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со вирусот Ковид-19“. – Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно го покажаа своето вистинско

Дачиќ ја обвинува опозицијата за случувањата пред Собранието на Србија

Дачиќ ја обвинува опозицијата за случувањата пред Собранието на Србија

Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ изјави дека таа партија го осудува, како што изјавија, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. „Нема сомнение дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против короната и во однос на државните

Брнабиќ: Вандализам и добивање политички поени на најголемата криза

Брнабиќ: Вандализам и добивање политички поени на најголемата криза

Премиерката во оставка, Ана Брнабиќ по повод протестите и инцидентите пред парламентот изјави дека остро го осудува вандализмот на политичарите кои стојат зад упадот во српскиот парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со најлошиот удар на вирусот „Ковид 19“. „Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно

Дачиќ го осуди обидот за упад во Националното собрание на Србија

Дачиќ го осуди обидот за упад во Националното собрание на Србија

Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ, изјави дека партијата го осудува, како што изјави, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. – Нема никаква дилема дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против коронавирусот и во однос на

Дачиќ ја обвини опозицијата за случувањата пред Собранието на Србија

Дачиќ ја обвини опозицијата за случувањата пред Собранието на Србија

Претседателот на Социјалистичката партија на Србија, Ивица Дачиќ изјави дека таа партија го осудува, како што изјавија, „хаосот, инцидентите и насилниот упад во Националното собрание“. „Нема сомнение дека ова е реакција на опозицијата на повикот (на српскиот претседател Александар Вучиќ) за единство во борбата против короната и во однос на државните

Брнабиќ за случувањата прес Собранието: Државата и сите нејзини институции ќе го штитат правниот поредок

Брнабиќ за случувањата прес Собранието: Државата и сите нејзини институции ќе го штитат правниот поредок

Премиерката во оставка, Ана Брнабиќ по повод протестите и инцидентите пред парламентот изјави дека остро го осудува вандализмот на политичарите кои стојат зад упадот во српскиот парламент во време кога државниот и здравствен систем се соочуваат со најлошиот удар на вирусот „Ковид 19“. „Бидејќи не можеа да влезат во Собранието на изборите, тие повторно

Дачиќ: Во Собрание се влегува преку избори, а не од улица

Дачиќ: Во Собрание се влегува преку избори, а не од улица

- Промо - Лидерот на социјалистичката партија и министер за надворешни работи Ивица Дачиќ ги коментираше нередите во Србија вечерва, кога група на демонстранти влегоа во Собранието. „Социјалистичката партија најостро го осудува хаосот, инцидентите и насилниот упад во Собранието. Нема никакви дилеми дека ова е одговор на опозицијата на повикот на Вучиќ