притисни ентер »

Завршува Канскиот фестивал
Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Денеска завршува Канскиот фестивал, 21 филм во трка за „Златна палма“

Денеска завршува Канскиот фестивал, 21 филм во трка за „Златна палма“

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Кански фестивал: Златна палма за најдобрите и крај на годинашното издание

Кански фестивал: Златна палма за најдобрите и крај на годинашното издание

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Денеска завршува Канскиот фестивал, 21 филм во трка за „Златна палма“

Денеска завршува Канскиот фестивал, 21 филм во трка за „Златна палма“

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби Златната палма за филмот „Почудно од рајот”. Новиот филм на овој режисер

Завршува Канскиот фестивал

Завршува Канскиот фестивал

За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Кан, 25 мај 2019 (МИА) – Меѓународниот филмски фестивал во Кан, што почна на 14 мај, завршува денеска со доделување Златна палма и други фестивалски награди. За главната награда се натпреваруваат 21 филм. Фестивалот го отвори филмот „Мртвите не умираат” од режисерот Џим Џармуш, кој во 1984 година ја доби