притисни ентер »

Сечата на дрва во Скопје продолжува

Сечата на дрва во Скопје продолжува

Среде бел ден вчера беше исечен цел дрворед во близина на Ист Гејт Мол во Општина Гази Баба. Засега нема објаснување ниту од централните, ниту од локалните власти која е причината за сечата на дрвата кај поранешен „Саем“. Скопјани попладнето затекнаа неколку исечени дрвја во непосредна близина на самиот трговски центар, а на местото имаше и механизација

Исечен цел ред дрва кај Ист Гејт Мол

Исечен цел ред дрва кај Ист Гејт Мол

Среде бел ден денеска беше исечен цел дрворед во близина на Ист Гејт Мол во Општина Гази Баба. Засега нема објаснување ниту од централните, ниту од локалните власти која е причината за сечата на дрвата кај поранешен „Саем“. Скопјани попладнето затекнаа неколку исечени дрвја во непосредна близина на самиот трговски центар, а на местото имаше и механизација

Уништено зеленилото кај Ист Гејт

Уништено зеленилото кај Ист Гејт

Иако власта, како централната така и локалната, ветуваше зеленило и садење дрва, речиси секојдневно сме сведоци на спротивното – сечење на дрва. Денес на ред беа дрвата кај Саем, односно во близина на новиот трговски центар Ист Гејт. Среде бел ден, скопјани беа сведоци на уништување на цел дрворед.

Наместо да садат дрва, тие ги сечат: Уништено зеленилото кај Ист Гејт

Наместо да садат дрва, тие ги сечат: Уништено зеленилото кај Ист Гејт

Наместо да садат дрва, тие ги сечат: Уништено зеленилото кај Ист Гејт (ФОТО) Иако власта, како централната така и локалната, ветуваше зеленило и садење дрва, речиси секојдневно сме сведоци на спротивното – сечење на дрва. Денес на ред беа дрвата кај Саем, односно во близина на новиот трговски центар Ист Гејт. Среде бел ден, скопјани беа сведоци на

Да се јават паркобраните: Се сечат дрва кај новиот трговски центар „Ист Гејт“

Да се јават паркобраните: Се сечат дрва кај новиот трговски центар „Ист Гејт“

Сечата на дрва во Скопје продолжува. Жителите денеска можат да забележат дека се сечат дрва пред трговски центар „Ист Гејт“ во Автокоманда. Не се знае која е причина за сечењето и дали можеби го сокрива погледот на Молот од булеварот. Засега никој од здруженијата за заштита на зеленилото и екологистите се нема јавено за ова сечење на дрвата. „Ист Гејт“