притисни ентер »

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија
ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. – Европската комисија стои

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. – Европската комисија стои

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. -Европската комисија стои

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. - Европската комисија стои

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. - Европската комисија стои

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. – Европската комисија стои

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

ЕУ испраќа авиони за помош во гаснењето на шумските пожари во Албанија

По барањето од Албанија за помош во справувањето со шумските пожари во општина Дропул, Европската комисија донесе одлука преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ да испрати четири авиони од Грција да помогнат во гаснењето на огнот, соопшти денеска портпаролот на ЕК за хуманитарна помош и управување со кризи Балаш Ујвари. - Европската комисија стои

Војници и пожарникари денеска се ангажирани за гаснење пожар во јужна Албанија

Војници и пожарникари денеска се ангажирани за гаснење пожар во јужна Албанија

Војници и пожарникари денеска се ангажирани за гаснење пожар во јужна Албанија во во близина на грчката граница, соопшти албанското Министерство за одбрана. Во соопштението се наведува дека противпожарни екипи, поддржани од хеликоптер вчера ставиле под контрола неколку шумски пожари, но високите температури и ветровите го поттикнале ширењето на пламенот