притисни ентер »

ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС
ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС

ЈО:Дежурните јавни обвинители од основните јавни обвинителства будно го следат изборниот процеС

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

JO: Heпoзнати лицa вpшaт избopeн пoткyп вo Тoпaaнa и Шyтo Opизapи

JO: Heпoзнати лицa вpшaт избopeн пoткyп вo Тoпaaнa и Шyтo Opизapи

До овој момент од денешниот изборен ден, пристигнати се неколку известувања за евентуални изборни нерегуларности сторени на подрачјето на Основното јавно обвинителство Скопје. Дежурен јавен обвинител од скопското обвинитeлство е  присутен во седиштето на СВР Скопје каде заедно со  Штабот  во рамките на оперативна акција Избори 2021 година  во рамки

Политичка партија поднесе пријава дека се врши притисок врз гласачи во Гостивар

Политичка партија поднесе пријава дека се врши притисок врз гласачи во Гостивар

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

ЈО: На електронската адреса izbori@jorm.mk  пристигна поднесок испратен од политичка партија

ЈО: На електронската адреса [email protected] пристигна поднесок испратен од политичка партија

До 15:00 часот во Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување

ЈО: Отворени предмети за евентуални изборни нерегуларности, дадени насоки за натамошно постапување

До Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на локалните избори до 15:00 часот пристигнаа информации за постапувањата по предметите во основните

83 осудени лица поседувале оружје за попречување на гласањето – што велат од МВР?

83 осудени лица поседувале оружје за попречување на гласањето – што велат од МВР?

Денеска во 09:04 часот по лотус добиено е известување од страна на Оперативниот штаб, доставено од страна на Амбасада на САД во кое известуваат дека едно лице од политичка партија, на 16.10.2021 година се обратило до нив и споделило информација дека 83 лица кои биле повеќекратно осудени сторители на кривични дела и се на слобода, добиле огнено оружје

Дојава: 83 КРИМИНАЛЦИ ДОБИЛЕ ОРУЖЈЕ за да попречуваат гласање

Дојава: 83 КРИМИНАЛЦИ ДОБИЛЕ ОРУЖЈЕ за да попречуваат гласање

На 17.10.2021 година во 09:04 часот по лотус добиено е известување од страна на Оперативниот штаб, доставено од страна на Амбасада на САД во кое известуваат дека едно лице од политичка партија, на 16.10.2021 година се обратило до нив и споделило информација дека 83 лица кои биле повеќекратно осудени сторители на кривични дела и се на слобода, добиле

ЈО: Пријави за поткуп во Топаана и Шуто Оризари, во Драчево, Гостивар…!

ЈО: Пријави за поткуп во Топаана и Шуто Оризари, во Драчево, Гостивар…!

До овој момент од денешниот изборен ден, пристигнати се неколку известувања за евентуални изборни нерегуларности сторени на подрачјето на Основното јавно обвинителство Скопје. Дежурен јавен обвинител од скопското обвинитeлство е присутен во седиштето на СВР Скопје каде заедно со Штабот во рамките на оперативна акција Избори 2021 година во рамки на