притисни ентер »

Volkswagen ID.3 најпродаван автомобил и во Норвешка
Volkswagen ID.3 најпродаван автомобил и во Норвешка

Volkswagen ID.3 најпродаван автомобил и во Норвешка

Нов продажен успех за ID.3, бидејќи по титулата најпродаван EV-модел во Европа за октомври, како и најпродаван автомобил во Холандија, тој стигна до истата титула и во Норвешка. Но, како и многу пати претходно, треба да се има предвид дека станува збор за натрупани нарачки кои Volkswagen ќе ги испорача до крајот на оваа година, така што реалната состојба

Електричниот мал автомобил на Volkswagen доаѓа до 2023

Електричниот мал автомобил на Volkswagen доаѓа до 2023

Volkswagen планира да претстави нов,  достапен за поширок круг купувачи, електричен „народен“ автомобил како влезен модел во електричната гама на гигантот од Волфсбург… Volkswagen сака да ги доближи електричните возила до сите и затоа планира лансирање на мал, достапен градски електричен автомобил кој ќе можат да си го дозволат поголем број на клиенти

Кој е најпродаваниот електричен автомобил во Европа?

Кој е најпродаваниот електричен автомобил во Европа?

Volkswagen ID.3 е најпродаваниот електричен автомобил во Европа за минатиот месец, а со тоа германскиот произведувач ги престигна Tesla и Renault. Моделот ID.3 е најпродаван и во Ирска, Холандија и Норвешка- земја во која има голема побарувачка за електрични автомобили. Овој автомобил му го презеде првото место на популарниот електричен модел Renault

Ова е најпродаваниот автомобил во Европа за минатиот месец

Ова е најпродаваниот автомобил во Европа за минатиот месец

Volkswagen ID.3 е најпродаваниот електричен автомобил во Европа за минатиот месец, а со тоа германскиот произведувач ги престигна Tesla и Renault. Моделот ID.3 е најпродаван и во Ирска, Холандија и Норвешка- земја во која има голема побарувачка за електрични автомобили. Овој автомобил му го презеде првото место на популарниот електричен модел Renault

Електричниот градски автомобил на Volkswagen доаѓа до 2023

Електричниот градски автомобил на Volkswagen доаѓа до 2023

Volkswagen планира да претстави нов, високо достапен електричен „народен“ автомобил кој ќе биде почетниот модел во нивниот електричен опсег Германскиот гигант Volkswagen сака да ги доближи електричните возила до сите, а поради тоа планира лансирање на мал, поволен градски електричен автомобил кој ќе можат да си го дозволат поголем број на клиенти.