притисни ентер »

Показна вежба на македонската полиција во Дебар
Показна вежба на македонската полиција во Дебар

Показна вежба на македонската полиција во Дебар

Презентација на дел од опремата на Министерството за внатрешни работи и тактичко-показна вежба на припадниците на полицијата се одржаа денеска во Дебар во рамки на активностите по повод одблежувањето на Денот на полицијата. Тактичко-показната вежба ја следеа министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и високи функционери во МВР, како и градоначалниците

„Нефа Мебел“ ненајавено стави клуч на продавниците во земјава, оштетени стотици граѓани

„Нефа Мебел“ ненајавено стави клуч на продавниците во земјава, оштетени стотици граѓани

Ненајавено српско-руската фирма за мебел „Нефа мебел“, која има продажно место и во Охрид, ги затвори сите продавници во Србија и Македонија, поради што стотици граѓани во двете земји останаа без своите нарачко, но и без пари. Покрај во Охрид „Нефа мебел“ во земјава има претставништва уште во Скопје, Велес, Гостивар, Прилеп, Битола, Тетово… Сите се

По експлозијата на бомба Франција ја зголеми безбедноста на јавни места

По експлозијата на бомба Франција ја зголеми безбедноста на јавни места

Попладнето повторно експлодира бомба во центарот на источниот француски град Лион, при што беа повредени 13 лица.Меѓу повредените во експлозијата е и девојче на возраст од осум години, која помина со површни повреди. Полицијата трага по велосипедистот кој беше забележан како ја напушта парцелата надвор од пекарница на аголот од улицата „Виктор Иго“,

Како се отстрануваа палмите во Охрид

Како се отстрануваа палмите во Охрид

Првата реакција на локалните власти на извештајот од УНЕСКО, беше отстранувањето на палмите. Но, дали ќе се остане на тоа? Извор: ВОА Избор на уредник Патарини: Кај нас грабеж, во соседството попуст за редовните возачи Весна Коловска мај 24, 2019 мај 24, 2019 мај 24, 2019 мај 24, 2019 Скандал со операциите на срце открива... Весна Коловска мај 24,

Се укинува забраната за увоз на коскесто овошје од државава во Русија

Се укинува забраната за увоз на коскесто овошје од државава во Русија

Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор на Руската федерација од понеделник целосно ја укинува забраната за увоз на коскесто овошје. Конкретно, од понеделник од нашата држава во Руската федерација ќе можат да се извезуваат цреши, вишни, сливи, кајсии, праски и нектарини, соопшти денеска Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

Заев: Југохром може да почне да работи само доколку се изградат филтрите

Заев: Југохром може да почне да работи само доколку се изградат филтрите

Инвеститорот има слаб интерес за изградба на неопходните филтри за работа на Југохром од Јегуновце, а комбинатот може да работи само доколку се изградат филтрите, изјави денеска премиерот Зоран Заев. Како Влада дадовме се, а мислам дека дадовме и малку повеќе од тоа што бараа само да се постават филтрите, но инвеститорот има слаб интерес. Ги одобривме

Југохром не може да работи без филтри, но инвеститорот слабо е заинтересиран

Југохром не може да работи без филтри, но инвеститорот слабо е заинтересиран

Инвеститорот има слаб интерес за изградба на неопходните филтри за работа на Југохром од Јегуновце, а комбинатот може да работи само доколку се изградат филтрите, изјави денеска премиерот Зоран Заев. „Како Влада дадовме се, а мислам дека дадовме и малку повеќе од тоа што бараа само да се постават филтрите, но инвеститорот има слаб интерес. Ги одобривме

Југохром не може да работи без филтри

Југохром не може да работи без филтри

Инвеститорот има слаб интерес за изградба на неопходните филтри за работа на Југохром од Јегуновце, а комбинатот може да работи само доколку се изградат филтрите, оцени денеска премиерот Зоран Заев. -Како Влада дадовме се, а мислам дека дадовме и малку повеќе од тоа што бараа само да се постават филтрите, но инвеститорот има слаб интерес. Ги одобривме

Југохром не може да работи без филтри

Југохром не може да работи без филтри

Инвеститорот има слаб интерес за изградба на неопходните филтри за работа на Југохром од Јегуновце, а комбинатот може да работи само доколку се изградат филтрите, оцени денеска премиерот Зоран Заев. -Како Влада дадовме се, а мислам дека дадовме и малку повеќе од тоа што бараа само да се постават филтрите, но инвеститорот има слаб интерес. Ги одобривме

Заев: Југохром не може да работи без филтри

Заев: Југохром не може да работи без филтри

Инвеститорот има слаб интерес за изградба на неопходните филтри за работа на Југохром од Јегуновце, а комбинатот може да работи само доколку се изградат филтрите, оцени денеска премиерот Зоран Заев. -Како Влада дадовме се, а мислам дека дадовме и малку повеќе од тоа што бараа само да се постават филтрите, но инвеститорот има слаб интерес. Ги одобривме