притисни ентер »

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со заемно признавање
Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со заемно признавање

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со заемно признавање

Американскиот амбасадор во Косово, Џефри Ховениер, денеска, во Приштина, изјави дека процесот на дијалог меѓу Косово и Србија треба да заврши со заемно признавање и повторно побара Косово и Србија да ги спроведат обврските од процесот на дијалог. „Мораме да се вклучиме заедно и колективно во овие политички предизвици. Особено за Косово бидејќи работам

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со взаемно признавање

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со взаемно признавање

Американскиот амбасадор во Косово Џефри Ховениер денеска во Приштина изјави дека процесот на дијалог меѓу Косово и Србија треба да заврши со взаемно признавање и повторно побара Косово и Србија да ги спроведат обврските од процесот на дијалог. „Мораме да се вклучиме заедно и колективно во овие политички предизвици. Посебно за Косово, бидејќи работам

Ховениер: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со меѓусебно признавање

Ховениер: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со меѓусебно признавање

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Косово, Џефри Ховениер изјави дека дијалогот меѓу Косово и Србија треба да заврши со взаемно признавање, а не со „нешто помалку од тоа“, јави дописникот на МИА од Приштина. Ховениер на панел-дискусијата на самитот „Западен Балкан 2024“, што се одржува во Приштина, рече дека е потребен колективен ангажман

Ховениер: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со меѓусебно признавање

Ховениер: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со меѓусебно признавање

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Косово, Џефри Ховениер изјави дека дијалогот меѓу Косово и Србија треба да заврши со взаемно признавање, а не со „нешто помалку од тоа“, јави дописникот на МИА од Приштина. Ховениер на панел-дискусијата на самитот „Западен Балкан 2024“, што се одржува во Приштина, рече дека е потребен колективен ангажман

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со заемно признавање

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со заемно признавање

Американскиот амбасадор во Косово Џефри Ховениер денеска во Приштина изјави дека процесот на дијалог меѓу Косово и Србија треба да заврши со взаемно признавање и повторно побара Косово и Србија да ги спроведат обврските од процесот на дијалог. „Мораме да се вклучиме заедно и колективно во овие политички предизвици. Посебно за Косово, бидејќи работам

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со взаемно признавање

Американскиот амбасадор во Приштина: Дијалогот меѓу Косово и Србија мора да заврши со взаемно признавање

Американскиот амбасадор во Косово Џефри Ховениер денеска во Приштина изјави дека процесот на дијалог меѓу Косово и Србија треба да заврши со взаемно признавање и повторно побара Косово и Србија да ги спроведат обврските од процесот на дијалог. „Мораме да се вклучиме заедно и колективно во овие политички предизвици. Посебно за Косово, бидејќи работам

Беќировиќ: Декларацијата од Сесрпскиот собор го реинкарнира проектот за голема Србија

Беќировиќ: Декларацијата од Сесрпскиот собор го реинкарнира проектот за голема Србија

„Декларацијата за заштита на националните и политичките права и заедничката иднина на српскиот народ“ усвоена во саботата во Белград во „Сесрпскиот сабор “ под наслов „Еден народ, еден парламент – Србија и Српска“ ги загрозува меѓународните закони и го реинкарнира проектот за голема Србија – изјави денеска претседавачот на Претседателството на БиХ,

САД и Западот не се согласуваат со позициите на Декларацијата на „Сесрпскиот сабор“, вели Ховениер

САД и Западот не се согласуваат со позициите на Декларацијата на „Сесрпскиот сабор“, вели Ховениер

25 Соединетите Американски Држави (САД) и западните партнери не се согласуваат со Декларацијата што ја усвоија владите на Србија и Босна и Херцеговина –  ентитетот Република Српска, на 8 јуни како дел од „Сесрпскиот сабор “. изјави американскиот амбасадор во Косово, Џефри Ховениер. Во Декларацијата за заштита на националните и политичките права и заедничката

Беќировиќ: Декларацијата од Сесрпскиот собор го реинкарнира проектот за голема Србија

Беќировиќ: Декларацијата од Сесрпскиот собор го реинкарнира проектот за голема Србија

„Декларацијата за заштита на националните и политичките права и заедничката иднина на српскиот народ“ усвоена во саботата во Белград во „Сесрпскиот сабор “ под наслов „Еден народ, еден парламент - Србија и Српска“ ги загрозува меѓународните закони и го реинкарнира проектот за голема Србија - изјави денеска претседавачот на Претседателството на БиХ,