притисни ентер »

Продадоа над 140.000 возила: Како се рекламираше Yugo во САД
Продадоа над 140.000 возила: Како се рекламираше Yugo во САД

Продадоа над 140.000 возила: Како се рекламираше Yugo во САД

Yugo можеби имаше лоша репутација од самиот почеток на продажбата, но некои телевизиски реклами сепак придонесоа американската публика да и се допадне, бидејќи беше добар избор за второ семеен автомобил по добра цена Откако во СФР Југославија моделот Yugo стана национално возило во 80-те години од минатиот век, од Zastava во Крагуевац посакаа да се