притисни ентер »

ЈСП со демант: Граѓаните да бидат мирни, ниту еден возач нема поднесено барање за отказ
ЈСП со демант: Граѓаните да бидат мирни, ниту еден возач нема поднесено барање за отказ

ЈСП со демант: Граѓаните да бидат мирни, ниту еден возач нема поднесено барање за отказ

Јавно сообраќајно претпријатие ги смирува скопјани, потенцирајќи дека најостро ги демантираат наводите во текстот „ВОЗАЧИ ОД ЈСП СКОПЈЕ СЕ СЕЛАТ ВО МАЈНЦ – Следната недела градскиот превоз останува без 100 возачи”, објавен во „Плусинфо“. Отаму се вели дека генерално, целиот текст е базиран на шпекулации и наводи од неофицијални извори, веројатно со

Кожувчанка - партнер за развој на стручен кадар во нашата држава

Кожувчанка - партнер за развој на стручен кадар во нашата држава

До крајот на неделава, сто возачи на ЈСП ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа што ја земале во јавното претпријатие. „Најверојатно петок или сабота тргнуваме со колегите за Мајнц. Според договорот, ќе добиваме месечна плата од 2.600 евра и плус дополнително ќе ни се плаќаат

За месец дена од сега ќе може во Мајнц ќе може да речете “МАЈСТОРЕ ЗАДЊААА”

За месец дена од сега ќе може во Мајнц ќе може да речете “МАЈСТОРЕ ЗАДЊААА”

Метежот на скопските улици од 1 октомври 100 возачи од јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ ќе го заменат со тој во германскиот град Мајнц. Според најновите информации до кои дојде Плусинфо, до крајот на неделава возачите на ЈСП ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа што

ИМАМЕ ДОВОЛНО ВОЗАЧИ Досега никој не си дал отказ, реагираше ЈСП

ИМАМЕ ДОВОЛНО ВОЗАЧИ Досега никој не си дал отказ, реагираше ЈСП

Имаме и ќе имаме доволно возачи на автобуси. Ова го тврдат од ЈСП „Скопје“ откако Плусинфо денеска обелодени дека наводно стотина вработени возачи во ова претпријатие наскоро ќе работат во Мајнц, Германија. Од компанијата велат дека генерално, целиот текст е базиран на шпекулации и наводи од неофицијални извори, веројатно со единствена цел, да се наруши

ЈСП се огласи: си одат ли 100 возачи за една недела

ЈСП се огласи: си одат ли 100 возачи за една недела

“Најостро ги демантираме наводите во текстот „ВОЗАЧИ ОД ЈСП СКОПЈЕ СЕ СЕЛАТ ВО МАЈНЦ – Следната недела градскиот превоз останува без 100 возачи”, објавен во „Плусинфо“ денеска, вторник (26.09.2023 год)”, велат од ЈСП. Тие додаваат: Генерално, целиот текст е базиран на шпекулации и наводи од неофицијални извори, веројатно со единствена цел, да се наруши

Следната недела ќе има хаос низ Скопје, особено ако се возите со ЈСП

Следната недела ќе има хаос низ Скопје, особено ако се возите со ЈСП

Метежот на скопските улици од 1 октомври 100 возачи од јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ ќе го заменат со тој во германскиот град Мајнц. Според најновите информации до кои дојде Плусинфо , до крајот на неделава возачите на ЈСП ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа

100 возачи на ЈСП се селат во Мајнц

100 возачи на ЈСП се селат во Мајнц

До крајот на неделава, сто возачи на ЈСП ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа што ја земале во јавното претпријатие. „Најверојатно петок или сабота тргнуваме со колегите за Мајнц. Според договорот, ќе добиваме месечна плата од 2.600 евра и плус дополнително ќе ни се плаќаат

100 возачи од ЈСП заминуваат на работа во Германија, ќе работат за плата од 2.600 евра

100 возачи од ЈСП заминуваат на работа во Германија, ќе работат за плата од 2.600 евра

Од 1 октомври 100 возачи од ЈСП „Скопје“ заминуваат на работа во Мајнц. До крајот на неделава возачите ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа што ја земале во јавното претпријатие, пишува Плусинфо. Стоте возачи на ЈСП „Скопје“ пред извесно време потпишале договори со германска

Следната недела градскиот превоз во Скопје останува без 100 возачи

Следната недела градскиот превоз во Скопје останува без 100 возачи

Метежот на скопските улици од 1 октомври 100 возачи од јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ ќе го заменат со тој во германскиот град Мајнц. Според најновите информации до кои дојде Плусинфо, до крајот на неделава возачите на ЈСП ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа што

ВОЗАЧИ ОД ЈСП СКОПЈЕ СЕ СЕЛАТ ВО МАЈНЦ Следната недела градскиот превоз останува без 100 возачи

ВОЗАЧИ ОД ЈСП СКОПЈЕ СЕ СЕЛАТ ВО МАЈНЦ Следната недела градскиот превоз останува без 100 возачи

Метежот на скопските улици од 1 октомври 100 возачи од јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ ќе го заменат со тој во германскиот град Мајнц. Според најновите информации до кои дојде Плусинфо, до крајот на неделава возачите на ЈСП ќе заминат за Германија каде што им се ветени многу подобри услови за работа, како и плата петпати поголема од таа што