притисни ентер »

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“
Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“

Општина Велес доби Градски гудачки камерен оркестар „Ангел Шурев“ чија промоција се случи на свечената академија по повод празнувањето на сесловенските браќа Св. Кирил и Методиј што се одржа  во салата „Бели Мугри“ во градот. Настапот на оркестарот  составен од 16 членови – професори по пијано, кларинет, виолина и виолончело и талентирани студенти

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев”

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев”

Општина Велес доби Градски гудачки камерен оркестар „Ангел Шурев” чија промоција се случи на свечената академија по повод празнувањето на сесловенските браќа Св. Кирил и Методиј што се одржа  во салата „Бели Мугри” во градот. Настапот на оркестарот  составен од 16 членови – професори по пијано, кларинет, виолина и виолончело и талентирани студенти

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“

Општина Велес доби Градски гудачки камерен оркестар „Ангел Шурев“ чија промоција се случи на свечената академија по повод празнувањето на сесловенските браќа Св. Кирил и Методиј што се одржа во салата „Бели Мугри“ во градот. Настапот на оркестарот составен од 16 членови – професори по пијано, кларинет, виолина и виолончело и талентирани студенти на

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“

Во Велес формиран Градски камерен оркестар „Ангел Шурев“

Општина Велес доби Градски гудачки камерен оркестар „Ангел Шурев“ чија промоција се случи на свечената академија по повод празнувањето на сесловенските браќа Св. Кирил и Методиј што се одржа во салата „Бели Мугри“ во градот. Велес, 24 мај 2019 (МИА) – Општина Велес доби Градски гудачки камерен оркестар „Ангел Шурев“ чија промоција се случи на свечената

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Камерниот оркестар од Благоевград со диригентот Христо Христов вечерва одржа целовечерен концерт. Концертот е дел од одбележувањето на 24 Мај – Ден на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј, кој е патрон на градот Делчево. Како што истакна диригентот Христов концертот е микс на разни жанрови музика за сите генерации.

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Камерниот оркестар од Благоевград со диригентот Христо Христов вечерва одржа целовечерен концерт. Концертот е дел од одбележувањето на 24 Мај – Ден на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј, кој е патрон на градот Делчево. Како што истакна диригентот Христов концертот е микс на разни жанрови музика за сите генерации. -Се претставуваме со

Пијано виртуозот Борис Березовски со два концерти во Скопје – како солист и како диригент

Пијано виртуозот Борис Березовски со два концерти во Скопје – како солист и како диригент

Рускиот виртуоз на пијаното, еден од најбараните солисти на денешнината, Борис Березовски, во Скопје настапува со два концерти. Првиот, кој ќе се одржи на 29 мај во Камерната сала на Филхармонија во 20 часот, е негов рецитал, кога ќе настапи со изведба на дела од Шуман (Пијано квинтет во Es-dur, оп. 44), Балакирјев („Исламеј“ оп. 18) и Григ (6 Лирски

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Камерниот оркестар од Благоевград со диригентот Христо Христов вечерва одржа целовечерен концерт. Концертот е дел од одбележувањето на 24 Мај – Ден на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј, кој е патрон на градот Делчево. Како што истакна диригентот Христов концертот е микс на разни жанрови музика за сите генерации. -Се претставуваме со

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Целовечерен концерт на Камерниот оркестар од Благоевград во Делчево

Камерниот оркестар од Благоевград со диригентот Христо Христов вечерва одржа целовечерен концерт. Концертот е дел од одбележувањето на 24 Мај - Ден на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј, кој е патрон на градот Делчево. Како што истакна диригентот Христов концертот е микс на разни жанрови музика за сите генерации. Делчево, 23 мај 2019

Пијано виртуозот Борис Березовски со два концерти во Скопје – како солист и како диригент!

Пијано виртуозот Борис Березовски со два концерти во Скопје – како солист и како диригент!

Рускиот виртуоз на пијаното, еден од најбараните солисти на денешнината, Борис Березовски, во Скопје настапува со два концерти. Првиот, кој ќе се одржи на 29 мај во Камерната сала на Филхармонија во 20 часот, е негов рецитал, кога ќе настапи со изведба на дела од Шуман (Пијано квинтет во Es-dur, оп. 44), Балакирјев („Исламеј“ оп. 18) и Григ (6 Лирски