притисни ентер »

Ви треба совет околу вечерата, не стасувате да им прочитате приказна за добра ноќ на децата -отсега ВИ е тука за вас
Ви треба совет околу вечерата, не стасувате да им прочитате приказна за добра ноќ на децата -отсега ВИ е тука за вас

Ви треба совет околу вечерата, не стасувате да им прочитате приказна за добра ноќ на децата -отсега ВИ е тука за вас

OpenAI најави големо ажурирање на својот chatbot ChatGPT кој ќе може да води разговори со корисниците. Според веб-страницата OpenAI, корисниците ќе можат да имаат активни разговори со ChatGPT, да бараат од четботот да му раскаже на семејството приказна пред спиење или да организираат дебата за време на вечерата. Новите функции потсетуваат на виртуелниот

Сега можете да разговарате со ChatGPT – и тој ќе ви одговори

Сега можете да разговарате со ChatGPT – и тој ќе ви одговори

4NEWS 4NEWS Барај Барај Сега можете да разговарате со ChatGPT – и тој ќе ви одговори Автор: Деск 26/09/2023 22:54 Ажурирањата од OpenAI доаѓаат во време на тековната трка со вештачка интелигенција во технолошкиот сектор Сега можете да зборувате гласно на ChatGPT и да слушнете како ви одговара четботот со вештачка интелигенција, пишува CNN. OpenAI,

ChatGPT доби поддршка за гласовни разговори и прашања базирани на фотографии

ChatGPT доби поддршка за гласовни разговори и прашања базирани на фотографии

Популарниот четбот добива сериозни подобрувања што ќе му овозможат на овој четбот да се справува со гласовни команди и прашања засновани на фотографии. Корисниците ќе можат да имаат гласовен разговор со ChatGPT на уреди кои користат оперативни системи Android и iOS, но и да користат фотографии како начин за пребарување. OpenAI, компанијата зад овој

OpenAI: ChatGPT ќе може да разговара со корисниците

OpenAI: ChatGPT ќе може да разговара со корисниците

5 OpenAI најави значително ажурирање на својот chatbot ChatGPT кој ќе може да води разговори со корисниците. Според веб-страницата OpenAI, корисниците ќе можат да имаат активни разговори со ChatGPT, да бараат од четботот да му раскаже на семејството приказна пред спиење или да организираат дебата за време на вечерата. Новите функции потсетуваат на

ChatGPT сега поддржува гласовни разговори и прашања базирани на фотографии

ChatGPT сега поддржува гласовни разговори и прашања базирани на фотографии

ChatGPT добива сериозни подобрувања што ќе му овозможат на овој четбот да се справува со гласовни команди и прашања засновани на фотографии. Корисниците ќе можат да имаат гласовен разговор со ChatGPT на уреди кои користат оперативни системи Android и iOS, но и да користат фотографии како начин за пребарување. OpenAI, компанијата зад овој четбот, веќе

ChatGPT сега може да гледа, слуша и зборува: оваа вештачка интелигенција звучи како вистинска личност

ChatGPT сега може да гледа, слуша и зборува: оваа вештачка интелигенција звучи како вистинска личност

OpenAI, стартап компанија позната по развојот на вештачка интелигенција, во понеделникот објави нова функционалност за својата платформа ChatGPT, вклучувајќи ја и можноста за интеракција со глас. Овој чекор ги подобрува можностите на моментално достапните гласовни асистенти како што се Amazon Alexa и Apple Siri со воведување нови функции и интерактивност

ChatGPT сега може да гледа, слуша и зборува: Оваа вештачка интелигенција се повеќе наликува на човек

ChatGPT сега може да гледа, слуша и зборува: Оваа вештачка интелигенција се повеќе наликува на човек

OpenAI, стартап компанија позната по развојот на вештачка интелигенција, во понеделникот објави нова функционалност за својата платформа ChatGPT, вклучувајќи ја и можноста за интеракција со глас. Овој чекор ги подобрува можностите на моментално достапните гласовни асистенти како што се Amazon Alexa и Apple Siri со воведување нови функции и интерактивност

„ChatGPT“ ќе добие глас и ќе овозможи корисниците да комуницираат и преку слики

„ChatGPT“ ќе добие глас и ќе овозможи корисниците да комуницираат и преку слики

„ChatGPT“ на компанијата ОпенАИ добива големо ажурирање кое ќе овозможи виралниот чет-бот да има гласовна комуникација со корисниците и можност за интеракција преку слики, што овој производ ќе го приближат до популарните помошници базирани на вештачка интелигенција (ВИ) како што е програмата Сири на Гугл. „Гласовната можност отвора врати на многу креативни

„ChatGPT“ ќе добие глас и ќе овозможи корисниците да комуницираат и преку слики

„ChatGPT“ ќе добие глас и ќе овозможи корисниците да комуницираат и преку слики

Фото: Mojahid Mottakin / Pexels „ChatGPT“ на компанијата ОпенАИ добива големо ажурирање кое ќе овозможи виралниот чет-бот да има гласовна комуникација со корисниците и можност за интеракција преку слики, што овој производ ќе го приближат до популарните помошници базирани на вештачка интелигенција (ВИ) како што е програмата Сири на Гугл. „Гласовната

"ChatGPT" одговара: Испратете му фотографија од внатрешноста на фрижидерот, тој ќе ви даде список со јадења што можете да ги готвите

"ChatGPT" одговара: Испратете му фотографија од внатрешноста на фрижидерот, тој ќе ви даде список со јадења што можете да ги готвите

За прв пат, "ChatGPT" може да реагира и на фотографии. "OpenAI", старт-ап компанија од Сан Франциско која се занимава со вештачка интелигенција, денеска објави верзија на чет-бот кој може да комуницира со луѓето преку зборување, пишува "New York Times". Како и кај "Alexa" на "Amazon" и "Siri" на "Apple" и други дигитални асистенти, корисниците можат