притисни ентер »

Јапонците користат трик за разладување кој работи и на +40 степени: Со него лесно можат да ја издржат пеколната топлина на улица

Јапонците користат трик за разладување кој работи и на +40 степени: Со него лесно можат да ја издржат пеколната топлина на улица

Просечната температура на воздухот во Јапонија во лето достигнува 35 степени. Најтопол месец е август, но топло е и во јули. Во исто време, нема да забележите дека ниту еден жител на Јапонија тешко се справува со жештините. Во Јапонија знаат како да се справат со високите температури. Освен што јадат лесна храна, пијат многу течности и носат лесна,

Јапонците без проблем го поминуваат денот на сонце бидејќи користат трик кој функционира и на +40

Јапонците без проблем го поминуваат денот на сонце бидејќи користат трик кој функционира и на +40

Просечната температура на воздухот во Јапонија во лето достигнува 27 степени. Најтопол месец е август, но и во јули е топло. Притоа, тешко е да се види дека некој жител на Јапонија тешко се справува со горештините. Во земјата на изгрејсонцето знаат како да се справат со високите температури. Освен што јадат лесна храна, пијат многу течности и носат