притисни ентер »

Како се менува сексуалното искуство во 20-тите, 30-тите и 40-тите години и на кој начин влијае врз нашето здравје?
Како се менува сексуалното искуство во 20-тите, 30-тите и 40-тите години и на кој начин влијае врз нашето здравје?

Како се менува сексуалното искуство во 20-тите, 30-тите и 40-тите години и на кој начин влијае врз нашето здравје?

Редовниот секс нуди различни здравствени бенефиции, вклучувајќи ослободување на ендорфин, хормон за среќа, чувство на интимност со партнерот, олеснување на стресот и добра физичка вежба. Eндорфинот го подобрува расположението, бидејќи има сличен ефект како вежбањето. Окситоцинот, друг хормон поврзан со подобреното расположение, се ослободува за време

Знаете ли што се се*суални часови и како да ги усогласите

Знаете ли што се се*суални часови и како да ги усогласите

Недостаток на с*кс во врската најчесто е споменувана од мажи, иако и жените би имале многу да кажат за тоа... Но, проблемот би можел да е едноставно неусогласенос на “сек*уалните часовници“. Имено, истражување која го спровела компанија за се*суални играчки покажало дека мажите и жените се возбудени во различен период на ден – мажите најчесто посакуваат

Знаете ли што се се*суални часови и како да ги усогласите

Знаете ли што се се*суални часови и како да ги усогласите

Недостаток на с*кс во врската најчесто е споменувана од мажи, иако и жените би имале многу да кажат за тоа... Но, проблемот би можел да е едноставно неусогласенос на “сек*уалните часовници“. Имено, истражување која го спровела компанија за се*суални играчки покажало дека мажите и жените се возбудени во различен период на ден – мажите најчесто посакуваат

Овие три грешки ве прават да бидете лоши во кревет

Овие три грешки ве прават да бидете лоши во кревет

Мажите често мислат дека се најголеми љубовници, но всушност не се свесни какви грешки прават во кревет. Сексот е нешто што треба да биде спонтано и без правила, но сепак често се случува во изливот на емоции и неверојатната желба да ја задоволат поубавата половина да направат грешки кои можат да ги чинат “една преубава вечер“. Затоа одлучивме да ви

Секс после 40-тите: 5-те најголеми промени во интимноста

Секс после 40-тите: 5-те најголеми промени во интимноста

Сексот не е секогаш секс. Како што и секоја врска ѝ подлежи на промени, се менуваат и нештата во креветот. Погледнете кои се промените што можете да ги очекувате кај сексот после 40-тата година. 1. Ќе имате помала желба за секс Кога ќе наполните 40 години, постепено ќе почне да се менува нивото на хормони. Ова може да ја намали желбата за секс кај