притисни ентер »

Ова се најдобрите мотори на годината
Ова се најдобрите мотори на годината

Ова се најдобрите мотори на годината

И оваа година како и години наназад се прогласија најдобрите мотори во светот. Апсолутната доминација и натаму ја продолжи Ferrari чиј 3.9 литарски twin-turbo V8 мотор беше прогласен за најдобар. На втората позиција како позитивно изненадување се најде електричниот погод кој Jaguar го има вградено кај моделот I-Pace. На оваа позиција овој мотор заврши

Италијанците повторно го имаат моторот на годината

Италијанците повторно го имаат моторот на годината

Ferrari повторно е освојувач на титула во меѓународниот избор за мотор на годината (International Engine of the Year), пред електричниот погонски систем развиен од страна на jaguar и моќната V8 единица од Mercedes-AMG. Ова е четврта година по ред како триумфира Ferrari, нешто што досега не му пошло од рака на ниту еден друг производител. Пред Италијанците,

Ова се најдобрите мотори на годината

Ова се најдобрите мотори на годината

И оваа година како и години наназад се прогласија најдобрите мотори во светот. Апсолутната доминација и натаму ја продолжи Ferrari чиј 3.9 литарски twin-turbo V8 мотор беше прогласен за најдобар. На втората позиција како позитивно изненадување се најде електричниот погод кој Jaguar го има вградено кај моделот I-Pace. На оваа позиција овој мотор заврши

Електричниот Jaguar I-Pace со три победи за светски „мотор“ на годината

Електричниот Jaguar I-Pace со три победи за светски „мотор“ на годината

Изборот на најдобрите мотори во светот стана избор на најдобрите мотори и погонски единици во светот. Промената во името е поради возилата со електричен погон. Jaguar I-Pace се покажува дури и супериорен во изборот на 70-те новинари од триесетина држави. Jaguar I-Pace е марката и моделот што најчесто се спомнуваше на синоќешното доделување на наградите