притисни ентер »

Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години „Златно Славејче“
Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години „Златно Славејче“

Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години „Златно Славејче“

50 години „Златно славејче“ денес беше вистинско освежување во салата „Борис Трајковски“, каде по две години од пендемијата се отпеаја 14 нови песни. Интересно беше што овој пат настапија 13 девојчиња и само едно машко. Водител  беше Марко Новески. За јубилејот на славечето се слушнаа и рефрените на  “Дувна ветре развигорче“, “Ех тој Тоше“, “Рингишпил“,

Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години „Златно Славејче“

Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години „Златно Славејче“

50 години „Златно славејче“ денес беше вистинско освежување во салата „Борис Трајковски“, каде по две години од пендемијата се отпеаја 14 нови песни. Интересно беше што овој пат настапија 13 девојчиња и само едно машко. Водител  беше Марко Новески. За јубилејот на славечето се слушнаа и рефрените на  “Дувна ветре развигорче“, “Ех тој Тоше“, “Рингишпил“,

Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години Златно Славејче

Од незаборавните хитови до нови песни: Само едно момче и 13 девојчиња за 50 години Златно Славејче

50 години „Златно славејче“ денес беше вистинско освежување во салата „Борис Трајковски“, каде по две години од пендемијата се отпеаја 14 нови песни. Интересно беше што овој пат настпија 13 девојчиња и само едно машко. Водител  беше Марко Новески. За јубилејот на славечето се слуша и рефрените на  “Дувна ветре развигорче“, “Ех тој Тоше“, “Рингишпил“,

Короната го помести „Златно славејче“ на денот на локалните избори

Короната го помести „Златно славејче“ на денот на локалните избори

Короната го помести „Златно славејче“ на денот на локалните избори Анета Стојковска Пред 17 секунди Златно славејче 2021/ Плакат Фестивалот „Златно славејче“ годинава повторно ќе се одржи речиси еден месец порано од вообичаениот термин. Јубилејната 50 манифестација, наместо во периодот кога се слави ослободувањето на Скопје, ќе се одржи токму на денот

Комерцијална банка по 16-ти пат спонзор на „Златно славејче“

Комерцијална банка по 16-ти пат спонзор на „Златно славејче“

„Златните славејчиња“ годинава повторно ќе застанат на сцена и ќе ги отпеат своите хитови во чест на 50-от роденден на Фестивалот. Како верен поддржувач веќе 16 години на детскиот фестивал „Златно славејче“, Комерцијална банка и годинава ќе го помогне неговото одржување затоа што традицијата и детското творештво се меѓу врвните приоритети во стратегијата