притисни ентер »

НЕГА НА БЕБЕТО: Колку крема е доволно за заштита на детската кожа

НЕГА НА БЕБЕТО: Колку крема е доволно за заштита на детската кожа

В о текот на првите недели од животот, се развива и пХ вредноста на кожата која претставува заштита од иритација и дехидрација, па негата во тој период е многу важна за воспоставување на нормална функција на кожата. На прашањето дали во првите месеци е подобро да се користат пХ неутрални производи, дерматолозите даваат негативен одговор и нагласуваат