притисни ентер »

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Со поетското читање под наслов „Воздух. Ветер. Дишење.“ вечерва од 20 часот во киното „Фросина“, официјално започнува третиот Скопски поетски фестивал. На отворањето ќе настапат: Санде Стојчевски, Лулзим Хазири, Моника Стојановска, Перица Сарџоски, Игор Трпчески, Николина Андова Шопова, Дарија Јовановска, Драгослав Дедовиќ (Србија), Лана Деркач (Хрватска),

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Со поетското читање под наслов „Воздух. Ветер. Дишење.“ вечерва од 20 часот во киното „Фросина“, официјално започнува третиот Скопски поетски фестивал. На отворањето ќе настапат: Санде Стојчевски, Лулзим Хазири, Моника Стојановска, Перица Сарџоски, Игор Трпчески, Николина Андова Шопова, Дарија Јовановска, Драгослав Дедовиќ (Србија), Лана Деркач (Хрватска),

Вечерва започнува третиот Скопски поетски фестивал

Вечерва започнува третиот Скопски поетски фестивал

Со поетското читање под наслов „Воздух. Ветер. Дишење.“ вечерва од 20 часот во киното „Фросина“, официјално започнува третиот Скопски поетски фестивал. На отворањето ќе настапат: Санде Стојчевски, Лулзим Хазири, Моника Стојановска, Перица Сарџоски, Игор Трпчески, Николина Андова Шопова, Дарија Јовановска, Драгослав Дедовиќ (Србија), Лана Деркач (Хрватска),

Вечерва започнува третиот Скопски поетски фестивал

Вечерва започнува третиот Скопски поетски фестивал

Со поетското читање под наслов „Воздух. Ветер. Дишење.“ вечерва од 20 часот во киното „Фросина“, официјално започнува третиот Скопски поетски фестивал. На отворањето ќе настапат: Санде Стојчевски, Лулзим Хазири, Моника Стојановска, Перица Сарџоски, Игор Трпчески, Николина Андова Шопова, Дарија Јовановска, Драгослав Дедовиќ (Србија), Лана Деркач (Хрватска),

Во препев #2 ‒ промоција на три стихозбирки од едицијата „Гравири“ на „ПНВ Публикации“

Во препев #2 ‒ промоција на три стихозбирки од едицијата „Гравири“ на „ПНВ Публикации“

Вечерва, 26 септември, во киното „Фросина“ во соработка со Младинскиот културен центар ‒ Скопје со почеток од 19 часот ќе се одржи промоција на три стихозбирки од едицијата „Гравири“, едиција за современа европска поезија, на „ПНВ Публикации“ од Скопје. Станува збор за стихозбирките „Земјата под абажур“ од Драгослав Дедовиќ (Србија), „САНГ“ од Ален

Нови три стихозбирки од едицијата „Гравири“ на „ПНВ Публикации“ ќе бидат промовирани на настанот „Во препев #2“

Нови три стихозбирки од едицијата „Гравири“ на „ПНВ Публикации“ ќе бидат промовирани на настанот „Во препев #2“

Нови три стихозбирки од едицијата „Гравири“ на „ПНВ Публикации“ ќе бидат промовирани на настанот „Во препев #2“ Т.Д. Пред 5 минути Покана за промоцијата на „ПНВ Публикации“ Промоција на три стихозбирки од едицијата „Гравири“, едиција за современа европска поезија на „ПНВ Публикации“ од Скопје, ќе се одржи на 26 септември, со почеток од 19 часот, во