притисни ентер »

Србија воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора
Србија воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на досегашната епидемиолошка состојба во регионот и ситуацијата со пандемијата во Црна Гора,  Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да мораат да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Откако ќе влезат во Србија, црногорските државјани се должни да ја пријават

Состојбата во регионот се влошува, можно воведување нови мерки за влез во Македонија

Состојбата во регионот се влошува, можно воведување нови мерки за влез во Македонија

Рестрикитивни мерки за влез во соседните држави, како одговор на лошата епиедемиолошка состојба. Се спуштаат гранични рампи и се воведуваат задолжителни карантини. Бројот на новозаразени е во нагорна линија речиси во сите земји во регионот, а ставањето под контрола на состојбата приоритет на сите здраствени власти. Националното координативно тело за

Реципроцитет: Сите што ќе влезат во Србија од Црна Гора ќе мораат 14 дена во самоизолација

Реципроцитет: Сите што ќе влезат во Србија од Црна Гора ќе мораат 14 дена во самоизолација

Поради лошата епидемиолошка ситуација во Црна Гора, за сите граѓани од таа земја што ќе влегуваат во Србија ќе биде воведена мерка на задолжителна самоизолација од 14 дена. Поради лошата епидемиолошка ситуација во Црна Гора, за сите граѓани од таа земја што ќе влегуваат во Србија ќе биде воведена мерка на задолжителна самоизолација од 14 дена. Станува

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,

Сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија мораат да одат во 14-дневна самоизолација

Сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија мораат да одат во 14-дневна самоизолација

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,

И Србија ќе воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за државјаните од Црна Гора

И Србија ќе воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за државјаните од Црна Гора

Србија поради лошата епидемиолошка ситуација во Црна Гора ќе ја воведе мерка за задолжителна самоизолација од 14 дена за сите граѓани на Црна Гора кои ќе пристигнат во ницната држава, пренесуваат медиумите кај северниот сосед. Српските државјани во Црна Гора по ескалацијата на пандемијата со коронавирусот, можеа да одата со 14 дневна изолација, а од

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Белград, 7 јули 2020 (МИА) – Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,