притисни ентер »

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Луис Хамилтон победи на трката за ГН на Британија. Седум кратниот светски првак славеше по шауза од 950 дена од ГН на Саудиска Арабија вп 2021. Лудата трка на патеката Силверстон Хамилтон ја доби пред Макс Ферстапен и Ландо Норис. Освојувачот на пол позоцијата, Џорџ Расел се откажа во 33 круг. Хамилтон 9.пат во кариерата победи во Силверстон, ниту

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Луис Хамилтон победи на трката за ГН на Британија. Седум кратниот светски првак славеше по шауза од 950 дена од ГН на Саудиска Арабија вп 2021. Лудата трка на патеката Силверстон Хамилтон ја доби пред Макс Ферстапен и Ландо Норис. Освојувачот на пол позоцијата, Џорџ Расел се откажа во 33 круг. Хамилтон 9.пат во кариерата победи во Силверстон, ниту

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Луис Хамилтон победи на трката за ГН на Британија. Седум кратниот светски првак славеше по шауза од 950 дена од ГН на Саудиска Арабија вп 2021. Лудата трка на патеката Силверстон Хамилтон ја доби пред Макс Ферстапен и Ландо Норис. Освојувачот на пол позоцијата, Џорџ Расел се откажа во 33 круг. Хамилтон 9.пат во кариерата победи во Силверстон, ниту

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Хамилтон во солзи ја прослави 104 победа во кариерата

Луис Хамилтон победи на трката за ГН на Британија. Седум кратниот светски првак славеше по шауза од 950 дена од ГН на Саудиска Арабија вп 2021. Лудата трка на патеката Силверстон Хамилтон ја доби пред Макс Ферстапен и Ландо Норис. Освојувачот на пол позоцијата, Џорџ Расел се откажа во 33 круг. Хамилтон 9.пат во кариерата победи во Силверстон, ниту

Хамилтон има осум титули и многу рекорди, но плачеше како мало дете по победа!

Хамилтон има осум титули и многу рекорди, но плачеше како мало дете по победа!

Трката за Големата награда на Обединетото Кралство понуди многу возбудувања. Во услови на промени на време, дожд и сува патека во неколку наврати на крајот славеше Луис Хамилтон кој најумешно се провлече низ конкуренцијата. Иако ова му беше дури 104 победа (што е рекорд на еден возач), Хамилтон беше премногу емотивен и не можеше да ги задржи солзите