притисни ентер »

Никола Кимовски – в.д. директор на Македонски народен театар
Никола Кимовски – в.д. директор на Македонски народен театар

Никола Кимовски – в.д. директор на Македонски народен театар

Македонскиот народен театар денеска соопшти дека согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 г., а потпишано од страна на министерот за култура, Зоран Љутков, за в.д директор на НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски. „Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше

Никола Кимовски назначен за нов в.д директор на Македонскиот народен театар

Никола Кимовски назначен за нов в.д директор на Македонскиот народен театар

Министерот за култура и туризам Зоран Љутков, за в.д директор на Националната установа Македонски народен театар денеска го назначи Никола Кимовски, на местото на Симона Угриновска која поднела оставка од директорската позиција, соопштија од МНТ. -Согласно решението од Министерството за култура на Република Северна Македонија од 10 јули, а потпишано

Никола Кимовски е нов в.д директор на Македонски народен театар

Никола Кимовски е нов в.д директор на Македонски народен театар

Никола Кимовски е назначен за в.д. директор на Македонски народен театар (МНТ). Решението за негово именување е потпишано денеска од министерот за култура, Зоран Љутков. Кимовски доаѓа на местото на Симона Угриновска која, како што информираат од МНТ, поднесе оставка. Таа директоруваше со институцијата од 2018 година.

Љутков го назначи Никола Кимовски за в.д директор на МНТ

Љутков го назначи Никола Кимовски за в.д директор на МНТ

Министерот за култура и туризам Зоран Љутков, за в.д директор на Националната установа Македонски народен театар денеска го назначи Никола Кимовски, на местото на Симона Угриновска која поднела оставка од директорската позиција, соопштија од МНТ. -Согласно решението од Министерството за култура на Република Северна Македонија од 10 јули, а потпишано

Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

Согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 г., а потпишано од страна на министерот за култура на РСМ, Зоран Љутков, за в.д директор на РСМ НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски. Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше од 2018 година. Функцијата вршител

Никола Кимовски е нов в.д. директор на Македонскиот народен театар

Никола Кимовски е нов в.д. директор на Македонскиот народен театар

Филмскиот и театарски продуцент Никола Кимовски од денеска е в.д. директор на Македонскиот народен театар (МНТ). Одлуката е донесена согласно решението потпишано од министерот за кулутра Зоран Љутков. Кимовски уште денеска ќе започне да ја извршува својата должност како директор на националната установа МНТ.

Никола Кимовски назначен за нов в.д директор на Македонскиот народен театар

Никола Кимовски назначен за нов в.д директор на Македонскиот народен театар

Министерот за култура и туризам Зоран Љутков, за в.д директор на Националната установа Македонски народен театар денеска го назначи Никола Кимовски, на местото на Симона Угриновска која поднела оставка од директорската позиција, соопштија од МНТ. -Согласно решението од Министерството за култура на Република Северна Македонија од 10 јули, а потпишано

Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

Согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 година, а потпишано од страна на министерот за култура на РСМ, Зоран Љутков, за в.д директор на РСМ НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски, информира МНТ. Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше од 2018 година,

Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

Никола Кимовски е новиот директор на МНТ

Согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 година, а потпишано од страна на министерот за култура на РСМ, Зоран Љутков, за в.д директор на РСМ НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски, информира МНТ. Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше од 2018 година,

Никола Кимовски назначен за в.д директор на Македонскиот народен театар

Никола Кимовски назначен за в.д директор на Македонскиот народен театар

Согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 година, а потпишано од страна на министерот за култура на РСМ, Зоран Љутков, за в.д директор на РСМ НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски, информира МНТ. Имено, Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на РСМ МНТ, која ја извршуваше од 2018 година,