Путер или маргарин во колачите: Што е подобро – слаткарите откриваат
Изборот помеѓу путер и маргарин може значително да влијае врз вкусот и текстурата на колачите, бидејќи секоја од овие маснотии дава различен резултат при подготовката на слатки. Во светот на слаткарството, ситниците прават голема разлика, а изборот на маснотија често одлучува дали колачот ќе биде просечен или незаборавен. Иако путерот и маргаринот
Колачи со путер или со маргарин?
На прв поглед, путерот и маргаринот се речиси идентични. И двата доаѓаат во цврста форма, се топат на сличен начин и додаваат сочност на тестото, но нивната основна разлика лежи во нивното потекло. Путерот е природен млечен производ, добиен преку традиционалниот процес на мешање на млекото додека млечната маст не се одвои од матеницата. Составен е

