притисни ентер »

Макфест , резултати и мекици
Макфест , резултати и мекици

Макфест , резултати и мекици

Започна по 34  пат Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“ од Штип, и во Штип.На првата вечер изведени 15 композиции, со снимена оркестарка верзија и пеење на пејачите во живо.Кој повеќе, кој помалку , кој подобро, кој полошо, од изведувачите настојуваше да и се допадне на публиката, но и на комисијата која ги оценува композициите.Еве ги резултатите

Почнува МАКФЕСТ! Во Штип ќе се пее и ќе се јадат пастрмајлии!

Почнува МАКФЕСТ! Во Штип ќе се пее и ќе се јадат пастрмајлии!

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“. Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“. Денеска и утре се двете полуфинални вечери, а веќе во сабота е големото финале. На прес-конференцијата техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов рече дека на фестивалот

Почна фестивалот „Макфест“

Почна фестивалот „Макфест“

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“. Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“. Денеска и утре се двете полуфинални вечери, а во сабота е финалето. На прес-конференцијата техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов рече дека на фестивалот се

Почнува МАКФЕСТ! Во Штип ќе се пее и ќе се јадат пастрмајлии!

Почнува МАКФЕСТ! Во Штип ќе се пее и ќе се јадат пастрмајлии!

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“. Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“. Денеска и утре се двете полуфинални вечери, а веќе во сабота е големото финале. На прес-конференцијата техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов рече дека на фестивалот

Почна фестивалот „Макфест“

Почна фестивалот „Макфест“

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“. Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“. Денеска и утре се двете полуфинални вечери, а во сабота е финалето. На прес-конференцијата техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов рече дека на фестивалот се

Се е подготвено: Вечерва започнува „Макфест“!

Се е подготвено: Вечерва започнува „Макфест“!

Прв на сцената настапува Мартинијан Кириловски, а последни групата Кентаур! Штип од денеска живее во ритамот на „ Макфест “. На 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“, денеска и утре ќе се одржат двете полуфинални вечери, а во сабота е финалето. На прес-конференцијата техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов рече дека на

Вечерва почнува „Макфест“: Одржана првата пресконференција

Вечерва почнува „Макфест“: Одржана првата пресконференција

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“. Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот „Макфест“. Денеска и утре се двете полуфинални вечери, а во сабота е финалето. Прв на сцената настапува Мартинијан Кириловски, а последни групата Кентаур. „Гласањето е 50:50, односно секоја влезница

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“

Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“

Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“. На програмата денеска и утре се двете полуфинални вечери, а во сабота е финалето. Техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов на прес-конференцијата  рече дека на фестивалот се враќаат добро познатите текстописци

Се надевам на некое од првите места: Трајче Ѓоргиев пред учеството на Макфест

Се надевам на некое од првите места: Трајче Ѓоргиев пред учеството на Макфест

Вечерва започнува 34 - тото издание на Фестивалот за музика „Макфест “. Во Центарот за култура „Ацо Шопов“ во 20:00 часот ќе започне првата полуфинална вечер. Еден од учесниците е младиот Трајче Ѓоргиев, кој јавноста го запозна на музичкото натпреварување „Ѕвездичките на Пинк“. Тој ќе дебатира оваа година со песната „Си одиш ти“, која е комплетно дело

Почна фестивалот „Макфест“

Почна фестивалот „Макфест“

– Штип од денеска живее во ритамот на „Макфест“. Со денешната прес-конференција во Центарот за култура „Ацо Шопов“, стартуваше 34-то издание на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“. Денеска и утре се двете полуфинални вечери, а во сабота е финалето. На прес-конференцијата техничкиот директор на „Макфест“, Кирил Панајотов рече дека на фестивалот