притисни ентер »

Ноќни грчеви во нозете: Како да ги спречите?
Ноќни грчеви во нозете: Како да ги спречите?

Ноќни грчеви во нозете: Како да ги спречите?

Ноќните грчеви во нозете може да ве разбудат од сон со остра болка среде ноќ, а некогаш се јавуваат додека се будите наутро. Овие грчеви се прилично болни и предизвикуваат стегнување на мускулот што може да трае и откако ќе помине болката. Ноќните грчеви се почести кај возрасни над 50 години, но може да се јават и кај помлади луѓе и кај деца. И мажите