притисни ентер »

НВО: Државата и општините не се подготвени да ги менаџираат средствата од ЕУ фондовите
НВО: Државата и општините не се подготвени да ги менаџираат средствата од ЕУ фондовите

НВО: Државата и општините не се подготвени да ги менаџираат средствата од ЕУ фондовите

Државата и општините не се подготвени да ги менаџираат средствата од ЕУ фондовите, што би се отвориле кога земјава ќе ги почне преговорите и ќе влезе во Унијата. Од граѓанскиот сектор сметаат дека се доцни со зајакнување на капацитетите, па македонските тешко ќе може да добијат пари од овие фондови во конкуренција со веќе искусните општини од Европската

Општините и граѓанските организации без капацитет за користење на фондовите на ЕУ

Општините и граѓанските организации без капацитет за користење на фондовите на ЕУ

Општините и граѓанските организации без капацитет за користење на фондовите на ЕУ Граѓанските организации и општините немаат доволно капацитет за менаџирање со средства од фондовите на Европската унија, оценуваат експертите кои низ годините вршеа истражување на терен, но и реализираат проекти со европски пари. На општините им недостасува институционална

Премиерот Заев на конференцијата „Реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации: Стремиме кон одржлива финансиска поддршка на граѓанските организации

Премиерот Заев на конференцијата „Реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации: Стремиме кон одржлива финансиска поддршка на граѓанските организации

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, на покана на организаторот Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС), вчера се обрати на конференцијата „Реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации“. Обраќањето на премиерот Заев пред претставниците на граѓанските организации и на институциите што