Потребно: 1 л пилешки бујон 4 јајца 50 г рендан пармезан 1 лажица лебни трошки 1 прстофат мускатно оревче Сол Црн пипер Свеж магдонос (за сервирање) Подготовка: Загрејте го бујонот во голем сад и оставете да зоврие. Во меѓувреме, изматете ги јајцата во сад, потоа додадете го ренданиот пармезан, лебните трошки, мускатното оревче, солта и биберот. Добро
Слаткиот мирис на лубениците што се шири низ пазарите е еден од најубавите мириси на летото. Но ако не сте сигурни како да одберете убава, зрела и слатка лубеница, лесно може да ви се случи разочарување. Затоа, обрнете внимание на следниве совети. Прво и основно, обрнете внимание на кората која мора да биде мазна, рамномерно темнозелена, без оштетувања
Педијатар Важна причина зошто бремените жени треба да јадат лубеница: Ова вкусно овошје има и ефект за кој не сте знаеле
Полифенолите од зелениот чај ги штитат клетките од сонцето. Без оглед на тоа дали ги нанесувате на кожата или ги пиете, тие го спречуваат развојот на рак на кожата. Зелен чај Лекувањето на кожата со зелен чај предизвикува дозирано намалување на црвенилото на кожата предизвикано од ултравиолетовото зрачење. Исто така, го намалува оштетувањето на ДНК
Остеопорозата како болест во напредна фаза може да предизвика сериозни проблеми, кога се појавуваат ненадејни и атипични фрактури поради кршливостa на коските. За да го спречите или да го забавите процесот на развој на остеопорозата направете си го овој природен лек кој може лесно да ви го замени и десертот и да ја задоволи вашата желба за благо. Ви