Храна
(Рецепт) ПОЛНЕТО ПИЛЕШКО: Сочно, кремасто и неодоливо јадење!
ПИЛЕШКОТО полнето со печурки и сирење совршено ги комбинира едноставната подготовка и раскошниот вкус. Мирисот на лук и путер ја исполнува кујната, а мекото, сочно месо со стопено сирење и печурки внатре е вистинско гастрономско задоволство. Состојки: 2 пилешки филети 1 чаша ситно сечкани печурки ½ чаша крем сирење ½ чаша рендана моцарела 2 чешниња
РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Салата од јајца со 3 состојки
Потребно: 6 јајца 55 г мајонез 5 г дижон сенф Сол и свежо мелен црн пипер, по вкус Подготовка: Ставете доволно вода во тенџере за да стигне до дното на корпата за пареа. Оставете да зоврие на висока температура. Внимателно ставете ги јајцата во корпата. Покријте го тенџерето, намалете ја температурата на средна и варете 9 минути. Подгответе ледена
За енергија во текот на целиот ден: Подгответе брзи и меки мафини со кајгана
(Рецепт) МИНИ РОЛАТИ СО СЛАНИНА ВО ТОРТИЉА: Крцкаво, кремасто и неодоливо во секој залак!
КОГА ви треба нешто брзо, вкусно и заситувачко — ролатите со сланина во тортиља се вистинскиот избор. Можат да се подготват за само неколку минути и се идеални за појадок, ужина или како топла ужина за гледање филм. Крцкава сланина, стопено сирење и мека тортиља – комбинација која секогаш победува! Состојки: 3 големи тортиљи 150 г сланина (тенко исечена)
Научниците предупредуваат На неочекувани знаци На прекумерен внес На сол
На што негативно влијае прекумерното внесување сол? П овеќе од две децении, експертите предупредуваат дека прекумерниот внес на сол е штетен за срцето и крвните садови. Сепак, ново истражување покажува дека прекумерната консумација на сол може да има многу пошироки последици. Освен што го зголемува ризикот од висок крвен притисок, сега е поврзана и
РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Домашно топло чоколадо
Потребно: 500 мл млеко 100 г темно чоколадо (70% какао), ситно исечкано 1 лажица какао 1 лажичка рендана кора од портокал ½ лажичка свежо рендан ѓумбир 1 лажичка мед или шеќер По желба: шлаг или малку цимет за посипување Подготовка: Во мало тенџере, загрејте го млекото со ренданата кора од портокал и ѓумбирот на тивок оган, но не дозволувајте да зоврие







