притисни ентер »

Топ вести

Култура

Ковачевски до семејството на маестро Џамбазов: Нека му е вечен споменот, преку неизбришливите сеќавања на неговите настапи и неговaтa музика
Ковачевски до семејството на маестро Џамбазов: Нека му е вечен споменот, преку неизбришливите сеќавања на неговите настапи и неговaтa музика

Ковачевски до семејството на маестро Џамбазов: Нека му е вечен споменот, преку неизбришливите сеќавања на неговите настапи и неговaтa музика

96
Мини-турнејата на Трпчески и Венгеров со извонредна завршница во Париз

Мини-турнејата на Трпчески и Венгеров со извонредна завршница во Париз

24
Културата во стегите на пандемијата, поради ковид - позитивни актери Битопскиот театар не отпатува за Србија

Културата во стегите на пандемијата, поради ковид - позитивни актери Битопскиот театар не отпатува за Србија

7
Jордан Плевнеш, Виктор Радун и Ана Багрјана добитници на „Гоцева мисла“

Jордан Плевнеш, Виктор Радун и Ана Багрјана добитници на „Гоцева мисла“

5
Францускиот институт ги повикува љубителите на пишаниот збор на „Ноќ на книгата“

Францускиот институт ги повикува љубителите на пишаниот збор на „Ноќ на книгата“

5
Подготвена за објавување првата книга за деца на Магде Ангова

Подготвена за објавување првата книга за деца на Магде Ангова

3
Косовско-македонската копродукција „Барајќи ја Венера“ со награда за најдобар филм во Трст

Косовско-македонската копродукција „Барајќи ја Венера“ со награда за најдобар филм во Трст

4
„Џоломарите“ – фотоприказна за  паганскиот ритуал од селото Бегниште

„Џоломарите“ – фотоприказна за паганскиот ритуал од селото Бегниште

13
„Сопружници” за старт на театарскиот репертоар во охридскиот Центар за култура

„Сопружници” за старт на театарскиот репертоар во охридскиот Центар за култура

3
Со изложбите во Скопје „Најново нормално“ целта ми е луѓето што живеат тука да се почувствуваат посебно и да бидат горди на нашите дострели и историја

Со изложбите во Скопје „Најново нормално“ целта ми е луѓето што живеат тука да се почувствуваат посебно и да бидат горди на нашите дострели и историја

2