притисни ентер »

Извори

24 Дојран

Сашко Јованов од Стар Дојран добитник на џек-пот вреден 1.8 милиони денари
Сашко Јованов од Стар Дојран добитник на џек-пот вреден 1.8 милиони денари

Сашко Јованов од Стар Дојран добитник на џек-пот вреден 1.8 милиони денари

Сашко Јованов, угостителски работник од Стар Дојран, стана сопственик на најголемиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во август 2020. Освоената добивката од Државна Видеолотарија е во вредност од фантастични 1.798.727,00 денари. Среќна локација: Клуб спорт 77 Евротип 133, Стар Дојран на 08.08.2020 Извор: Државна видео лотарија

Дојран добива градска капела

Дојран добива градска капела

Започна изградбата на градска капела во Нов Дојран, објави денес градоначалникот Анго Ангов. Договорот за изградба на капелата чини нешто повеќе од 2.5 милиони денари, а изведувач на работите ќе биде градежна компанија од Гевгелија која понуди најниска цена. Со изградбата на капелата која се гради со површина од 70 метри квадратни, на локација веднаш

Амбасадорот на Република Турција во посета на Општина Дојран

Амбасадорот на Република Турција во посета на Општина Дојран

Амбасадорот на Р.Турција Хасан Мехмед Секизќок беше во официјалана посета на градоначалникот на општина Дојран Анго Ангов. На средбата беше разговарано за можни инвестиции од страна на Република Турција кои би се направиле на територијата на општина Дојран, најмногу во полето на културата и туризмот, а секако можни инвестиции и на многу други полиња

Дојранчани гласаа – ЈПП нема да има

Дојранчани гласаа – ЈПП нема да има

Неофицијални резултати: ЗА – 402 ПРОТИВ- 965 НЕВАЖЕЧКИ- 37 Во општина Дојран денес се гласаше на вторито Референдум во само три години, а граѓаните на општината одговараа на референдумското прашање „Дали сте за или против, доделување на договор за Јавно приватно партнерство за услугите, снабдување со вода за пиење, одведување на урбани отпадни водии

Општина Дојран распиша референдум: Граѓаните ќе гласаат „за“ или „против“ доделување на договор за јавно приватно партнерство во комуналните услуги

Општина Дојран распиша референдум: Граѓаните ќе гласаат „за“ или „против“ доделување на договор за јавно приватно партнерство во комуналните услуги

Советот на Општина Дојран распишува референдум за подрачјето на општината Дојран заради изјаснување на граѓаните за доделување договор за јавно приватно партнерство за комуналните услуги, снабдување со вода за пиење на населението во општина Дојран, одведување на урбани отпадни води и третман на урбани отпадни води во општина Дојран. На референдумот

Во тек изведби на неколку проекти

Во тек изведби на неколку проекти

По празниците продолжува изведбата на неколку прокети во Дојран: По завршување на активностите споменати погоре следува гребење на старата асфалтна подлога и поставување на нов асфалт, соопшти градоначалникот на општина Дојран, Анго Ангов.

Извршен технички прием на спортската сала при ООУ „Кочо Рацин” – Дојран

Извршен технички прием на спортската сала при ООУ „Кочо Рацин” – Дојран

Денеска беше извршен технички прием на спортската сала при основното училиште „Кочо Рацин” во Нов Дојран. Како што изјави Градоначалникот Ангов, спортската сала конечно ќе овозможи услови за реализација на часовите по физичко и здравствено образование за учениците од основното училиште. Покрај образовната корист, спортската сала ќе биде ставена на

И годинава во Дојран ќе се одржи „Новогодишна Бајка“ – забавен настан за најмладите

И годинава во Дојран ќе се одржи „Новогодишна Бајка“ – забавен настан за најмладите

На 26.12.2019-та година (четврток) во Градскиот парк во Нов Дојран, со почеток од 17 часот, ќе се одржи „Новогодишна Бајка“ за најмалите. Гости на Новогодишната бајка ќе бидат Мина Блажев и Мартија Станојковска, а водителка на настанот – Ели Танаскова. На настанот поканети се да присуствуваат сите дечиња со нивните родители и заедно да бидат дел од

Повторно чистена дивата депонија на улица „Едвард Кардељ” во Нов Дојран

Повторно чистена дивата депонија на улица „Едвард Кардељ” во Нов Дојран

Екипите на ЈПКД „Комуналец – Полин” повторно спроведоа акција за чистење на малата дива депонија на ул. „Едврад Кардељ“ во Нов Дојран создадена од страна на несовесни граѓани. Од депонијата се подигнати големи количини на градежен шут, електрични апарати и зелен отпад. Ова не е прв пат да се интервенира на истата локација и затоа апелираме до сите