притисни ентер »

Извори

Еверест

Традиционално образование наспроти образование на далечина
Традиционално образование наспроти образование на далечина

Традиционално образование наспроти образование на далечина

За многумина, изборот на кариера која им одговара е голема одлука и не е нешто што го земаат здраво за готово. Како што работодавачите бараат повеќе вештини од своите работници, така и побарувачката за обуки на далечина станува попопуларна. Впрочем, есента во 2011 година, во Америка, 6,7 милиони студенти се запишале на најмалку еден курс на далечина

7 одлични кариери во ИТ кои се плаќаат најмалку $70.000

7 одлични кариери во ИТ кои се плаќаат најмалку $70.000

Сето време работите за да се искачите скалило погоре во корпорациската хиерархија. Подготвени сте за промена во кариерата, но не сакате да се вратите назад. Кој сака да оди од директор на продажба во помлад асистент на продажба? А, јасно ви е дека нема да отидете на позиција од истото ниво во целосно нова кариера. Сепак, тоа не значи дека сакате да

Како и зошто да го оптимизирате вашиот веб сајт

Како и зошто да го оптимизирате вашиот веб сајт

Од појавувањето на интернетот, просечната големина на датотеките постојано расте. Она што некогаш беше килобајти, сега стана мегабајти (да, множина), а датотеките сé уште се зголемуваат. Иако овој феномен, на прв поглед, не изгледа вознемирувачки, сепак неовото влијание на перформансите и одржувањето на веб сајтовите е ужасно. Додадете ги старите уреди,

Архитектура на информации наспроти дизајн на интеракција

Архитектура на информации наспроти дизајн на интеракција

Понекогаш се изненадувам кога некој ќе ми рече дека не постои голема разлика помеѓу дизајнот на интеракција (IxD) и архитектурата на информации (IA). Иако границата не е кристално јасна, сепак неоспорно е дека има видливи разлики помеѓу нив. Ако побараме помош од Википедиа, ова се дефинициите кои ќе ги добиеме: Архитектура на информации е уметност

10 високо платени ИТ професии кои можете да ги изведувате на далечина

10 високо платени ИТ професии кои можете да ги изведувате на далечина

Бри Веилер Рејнолдс е советник за кариера и директор за online содржина во FlexJobs , наградувана страница за телекомуникација, флексибилен распоред и листи на хонорарни професии . Бри сака да обезбеди практични информации и ресурси за да им помогне на луѓето да ги надминат пречките и да ја откријат среќата во кариерата. Со искуство во човечки ресурси

3 најчести грешки во WordPress и како да ги решите

3 најчести грешки во WordPress и како да ги решите

Ја удирате масата од нервоза? Има грешка што ве нервира и заради која почнувате да го мразите WordPress? WordPress е одлична платформа за блогирање и CMS, но како и секој друг софтвер, не е без недостатоци. Во овој текст ќе ги погледнеме 3-те најчести WordPress грешки и ќе ви обезбедиме решенија за ‘The White Screen of Death’ (белиот екран на смртта),

3 начини на кои може да си заштедите време и пари, учејќи на далечина

3 начини на кои може да си заштедите време и пари, учејќи на далечина

Статијата која ви ја претставуваме денес објавена е на блогот на нашиот партнер Cultus . Системот за учење на далечина, обично е портал на интернет кој ви дозволува да следите курс на одредена тема, без да мора да патувате до центарот за обука или училницата. Во денешното општество, учењето на далечина од овој вид станува сé попопуларно, особено кај

Како да трансформирате Photoshop документ во HTML во 4 едноставни чекори

Како да трансформирате Photoshop документ во HTML во 4 едноставни чекори

Дизајнирањето и развивањето на еден веб сајт не е лесна работа. Процесот вклучува различни чекори, кои треба да се постигнат со голема прецизност, па затоа се вели дека кога сакате да си обезбедите успешен продукт, најдобро е да побарате помош од експерт во индустријата. Процесот на дизајнирање и развој на некој начин се зависни еден од друг. Дизајнерите

Веб сајтови со циклични видео позадини

Веб сајтови со циклични видео позадини

Loop е Булов атрибут на видео тагот во HTML5 кој е поддржан во најновите верзии на модерните прелистувачи, вклучувајќи го и IE 9.0. Се однесува на серија на кратки видео клипови, кои почнуваат одново и одново. Оваа опција беше одлично прифатена кај веб развивачите и веќе има влијание во многу проекти, а резултатот е поинтересни и попривлечни веб сајтовите

Дали е време да отворите агенција за дизајн?

Дали е време да отворите агенција за дизајн?

Веќе со години се исцрпувате работејќи како хонорарен дизајнер, земајќи многу проекти и работејќи сé што е потребно за успешен бизнис. Вие сте работник, менаџер, извршен директор, менаџер за човечки ресурси, сметководител, маркетинг менаџер, продавач… И, сега се прашувате кој е следниот чекор. Дали може да се ослободите од машината која ве дроби со