притисни ентер »

Извори

Дудинка

Мицов
Мицов

Мицов

КОИ СЕ ПОГОЛЕМИ КРЕТЕНИ: ПОЛИТИЧАРИТЕ ИЛИ ИСТОРИЧАРИТЕ? ОДАМНА ЦЕЛИОТ СВЕТ ЗНАЕ КАКОВ Е БУГАРСКИОТ МЕНТАЛИТЕТ. БУГАРСКИОТ ПИСАТЕЛ-НАЦИОНАЛИСТ ХАЈТОВ ПРИЗНАВА: „БУГАРИНОТ АКО ГО ПРИТИСНЕШ ГАЗ ДАВА, АКО ГО ОТПУШТИШ – ГАЗ БАРА“. ТОА МАКЕДОНСКАТА ЕЛИТА НИТУ ПРЕД 120, НИТУ ПРЕД 75, НИТУ ПРЕД 30, НИТУ ПАК ДЕНЕС МОЖЕ И САКА ДА ГО СФАТИ. МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ

Мирка ВЕЛИНОВСКА
Мирка ВЕЛИНОВСКА

Мирка ВЕЛИНОВСКА

ТРАМП МОЛИ ЗА НОВА ЈАЛТА Хелмут Кол, канцеларот на обединета Германија, пред крајот на политичката кариера ја опиша Америка како џин со мозок на бебе. Во меѓувреме џинот, благодарение на својот бебешки мозок, на големо ја троши својата сила лево – десно за да ја докаже својата посебност или издвоеност од остатокот на човештвото што ја објави лично

Горазд РОСОКЛИЈА

Горазд РОСОКЛИЈА

. ГОЦЕ, БУГАРИТЕ И НИЕ Инфериорни ,,лидери“ сопствената инфериорност ја проектираат врз целиот македонски народ. ,,Нашиве лидери“ покрај интелектуалната инфериорност, се историски и културно неписмени. Кога станува збор за Бугарија и политиката кон Македонија, ако се откажат од нас и од нас создаденото во нивната историја, револуции, култура, просветителство…им

Бобан Нонковиќ

Бобан Нонковиќ

.”Потврдувајќи ги своите заклучоци од 26 јуни 2018 година, Советот го поздравува историскиот и досега невиден Преспански договор и ја нотира препораката на Комисијата за отпочнување на пристапни преговори со Република Северна Македонија и Албанија врз основа на позитивната оценка за постигнатиот напредок и за исполнување од условите утврдени од Советот

Поништување на Преспански

Поништување на Преспански

Идната влада ќе има ОБВРСКА да го раскине Договорот од Преспа. Ќе гласам за онаа политичка опција која ова јасно и недвосмислено ќе му го вети на народот! Во договорот спротивно на меѓународното право стои дека истиот е нераскинлив. Во правото, како и во животот, ништо не е вечно, па така и овој договор не може да биде вечно решение! По неговото раскинување

ЗОШТО АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ТРГНА НЕ КОН ЕВРОПА, А НА ИСТОК?

ЗОШТО АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ТРГНА НЕ КОН ЕВРОПА, А НА ИСТОК?

КОГА „МАКЕДОНЧЕТО“ („СТАДОТО“, „СТОКАТА“) ЌЕ СТАНЕ МАКЕДОНЕЦ ? ПРЕД ПОЛОВИНА ВЕК ПОЕТОТ ГАНЕ ТОДОРОВСКИ ВО СВОЈАТА ПЕСНА „ФУСНОТА БЕЗ ПОВОД“ НАПИША: „ОЈ МАКЕДОНИЈО – КОЛКУ ЛИ УШТЕ НИ ТРЕБА ЗА ДА ТЕ ДОМАКЕДОНЧИМЕ!“. ТАА МИСИЈА СТАНУВА СЕ ПОНЕОСТВАРЛИВА ЗАТОА ШТО ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ДЕЦЕНИИ РЕЧИСИ СИТЕ МАКЕДОНЦИ СЕ ТРАНСФОРМИРАВМЕ ВО „македончиња“, Т.Е

Планот на Илуминатите за уништување на човештвото

Планот на Илуминатите за уништување на човештвото

71 правило илумината за уништење човека! Wес Пенре, 9. Април 2008. Тајни пакт тајног друштва, познатог као “Ред Илумината” Тајни Свечани Уговор 1. Илузија ће бити тако велика, тако голема, да ће избећи њиховом поимању. 2. Они који то буду видели, сматраће се душевно болесним. 3. Ми ћемо створити различите организације, како би их спречили да виде везу

Планот на ѓаволот

Планот на ѓаволот

Џејсон Мико го обелодени меморандумот (стратегијата) на длабоката држава (Луис Сифер е автор), за уништување на Македонија. Читајки го текстов подоле објавен, ве информирам дека јас Миленко Неделковски сум: 1. „Македонец“ кој сака да го зачува своето име, идентитет, историја, култура итн. 2. „националист“, „проруски ориентиран“, „радикален националист“

Племе

Племе

NISU POTOMCI ABRAHAMA Planet-X HAZARI (LAŽNI ŽIDOVI) – najveći su neprijatelj čovjeka, a o njima se ne zna ništa! 16:58 06.11.2016 – Z. K. Ratoborno pleme koje ratuje protiv istine od Postanka svijeta. Predstavljaju se Židovima, ali oni to nisu! Greg Felton, kanadski pisac i stručnjak za pitanja Srednjeg istoka, rekao je: “Ono što poznajemo kao ‘židovsku

МАРКО ТАНАСКОВИЋ: О серији „Чернобиљ“ или радиоактивна русофобија

МАРКО ТАНАСКОВИЋ: О серији „Чернобиљ“ или радиоактивна русофобија

Очекивати од атлантистичке англо-америчке коалиције да веродостојно и непристрасно представи догађаје који се тичу нарочито осетљиве и мрачне епизоде совјетске и руске историје било би равно (наивном) веровању да ће хрватска државна телевизија једног дана снимити објективан, искрен и добронамеран документарни филм о страдању Срба у логору Јасеновац

Пламенот на слободата

Пламенот на слободата

Вчерашнто доцна попладне и цела вечер, покажа дека она што Мирка Велиновска говореше кај мене во емисија, а потоа и го напиша во колумна, се покажа во целата своја светлина и јакост. Народот покажа дека не признава окторирана власт, импотентна опозиција и удбашки пајтон партии. Народот признава само една идеа, една мисла, една љубов – МАКЕДОНИЈА. Никакви