притисни ентер »

Извори

Осигурај се

Жртвите на трагедијата во Бугарија ги опфаќа европско осигурување
Жртвите на трагедијата во Бугарија ги опфаќа европско осигурување

Жртвите на трагедијата во Бугарија ги опфаќа европско осигурување

Ќе бидат материјално обесштетени сите повредени лица како и лица блиски на загинатите во автобуската несреќа што се случи на територијата на Република Бугарија, во која загинаа 45 патници во автобус на компанијата „Беса транс“, а седуммина беа повредени, велат за „Слободен печат“ претставници на  Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО). „За

СЕКОЈ ЗЕМЈОДЕЛЕЦ ЌЕ МОРА ДА СЕ ОСИГУРА: Владата го прави осигурувањето задолжително, нема веќе исплати од буџетот
СЕКОЈ ЗЕМЈОДЕЛЕЦ ЌЕ МОРА ДА СЕ ОСИГУРА: Владата го прави осигурувањето задолжително, нема веќе исплати од буџетот

СЕКОЈ ЗЕМЈОДЕЛЕЦ ЌЕ МОРА ДА СЕ ОСИГУРА: Владата го прави осигурувањето задолжително, нема веќе исплати од буџетот

Владата планира да воведе задолжително осигурување во земјоделството, а за таа цел веќе се подготвува и нов Закон. Иако нема многу детали за иницијативата, за законското решение има информација на ЕНЕР. Со години, само мал број од земјоделците, ги осигуруваа своите посеви и добитокот, а при катастрофи и настанати штети по формирани ад-хок комисии,

Јунит линк – животно осигурување со инвестициска компонента

Јунит линк – животно осигурување со инвестициска компонента

Стопанска банка како лидер во банкоосигурувањето на домашниот пазар започнува со понуда на јунит линк – животно осигурување со инвестициска компонента . Со овој производ, единствено клиентите на „Стопанска банка“ добиваат полиса за животно осигурување со можност за избор на вложување во „Генерали“ или ВФП инвестициските фондови со посредство на кои

АСО: за 83 отсто зголемен бројот на претставки решени во корист на осигуреници

АСО: за 83 отсто зголемен бројот на претставки решени во корист на осигуреници

Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) за 83 отсто го зголеми бројот на претставки решени во корист на незадоволни осигуреници за првите девет месеци годинава во споредба со истиот период лани. До крајот на септември, како што информираат од АСО, позитивно се решени 22 претставки на осигуреници кои се пожалиле од осигурителните друштва, а во

Осигурување на патниците: Ако се утврди само возачка грешка, осигурителот ќе им плати оштета на роднините

Осигурување на патниците: Ако се утврди само возачка грешка, осигурителот ќе им плати оштета на роднините

Претседателот на Здружението на жртви од сообраќајни незгоди – Владимир Тодоров во студиото на „Бугарија наутро“ рече дека има строго пропишани процедури за истрага на сообраќајни незгоди и тие се поврзани со правење на разни експертизи кои се направени од надворешни експерти. „Обвинителството ги назначува вештаците. Има случаи во кои две години чекаме

Групација Триглав (9М2021): Остварен двоцифрен раст на БПП и бруто добивката

Групација Триглав (9М2021): Остварен двоцифрен раст на БПП и бруто добивката

Групацијата „Триглав“ во првите девет месеци од годинава оствари раст на консолидираните бруто премии од осигурување од 10% (1,06 милијарди евра) во однос на истиот период минатата година, додека во управувањето со средствата на клиентите во инвестициски фондови и преку индивидуално управување, го зголеми обемот на средства со коишто управува за 21%

Стопанска банка со понуда за осигурување на отплата на кредити

Стопанска банка со понуда за осигурување на отплата на кредити

Со оваа понуда корисниците на ново-одобрени кредити од Стопанска банка АД – Скопје, добиваат можност да склучат договор за осигурување на отплатата на кредитот кој им обезбедува финансиска стабилност за време на отплатата на кредит, овозможувајќи им на клиентите времено премостување на одредени животни предизвици што можат да настанат за време на отплатата

Македонија: Триглав и НЛБ заедно ќе нудат јунит-линк животно осигурување

Македонија: Триглав и НЛБ заедно ќе нудат јунит-линк животно осигурување

„Триглав Осигурување Живот“ преку формално потпишување на договор за соработка склучи партнерството со „НЛБ Банка Скопје“ за заедничко промовирање на новиот продукт, јунит-линк животно осигурување. Со тоа „Триглав“ стана и последната компанија на пазарот за животно осигурување во Македонија, која излегува со понуда за јунит-линк , продукт кој го сѐ

Кроација осигурување спроведува мерки со цел рационална употреба на електричната енергија

Кроација осигурување спроведува мерки со цел рационална употреба на електричната енергија

Кроација осигурување, по одлуката на Владата за воведување енергетска кризна состојба, како општествено одговорна и совесна компанија, воведува рестриктивни мерки за заштеда на електричната енергија. Осигурителната компанија, како деловен субјект, се приклучува на таа иницијатива и во сите свои простории воведе мерки за рационално користење електрична

„Раде Кончар“ групацијата склучи договор за животно осигурување за своите 140 вработени

„Раде Кончар“ групацијата склучи договор за животно осигурување за своите 140 вработени

„Раде Кончар -ТЕП“, „Раде Кончар – Сервис и поправка на електрични производи ДОО – Скопје“ и „Смелт – Инг ДОО – Скопје“ потпишаа договор со кој над 140 вработени лица ќе бидат животно осигурени на вкупен износ над 80 милиони денари. Средствата се наменети за вработените во компанијата, што овој договор го прави еден од ретките примери во земјава на

АСО: Исплатени се за 15% повеќе штети од полиси за неживотно осигурување

АСО: Исплатени се за 15% повеќе штети од полиси за неживотно осигурување

Осигурителните компании исплатиле 35.163 штети за неживотно осигурување во првите шест месеци годинава, а од тоа осигурениците наплатиле 31,5 милиони евра односно 20 отсто повеќе од лани. Најголем раст на број на исплатени штети има кај приватно здравствено осигурување и тоа за 68 отсто во однос на истиот период лани Осигуреници наплатија 35.163 штети