притисни ентер »

Извори

Smartportal

СКЕЕОР 2021: Енергетски ефикасни градби – бенефит и за сопствениците и за животната средина
СКЕЕОР 2021: Енергетски ефикасни градби – бенефит и за сопствениците и за животната средина

СКЕЕОР 2021: Енергетски ефикасни градби – бенефит и за сопствениците и за животната средина

Со размена на искуство помеѓу студенти и професионалци и конструктивна дискусија за можностите кои произлегуваат од енергетски ефикасните градби, до нови сознанија и напредок во оваа област

Отворен Едукативен тренинг центар на Црвен крст на Македонија за обука на возрасни во Скопје
Отворен Едукативен тренинг центар на Црвен крст на Македонија за обука на возрасни во Скопје

Отворен Едукативен тренинг центар на Црвен крст на Македонија за обука на возрасни во Скопје

Во досегашниот период започнувајќи од 2017 година, преку Црвениот крст обучени се вкупно 750 невработени лица кои се стекнале со сертификат за соодветна квалификација

Samsung направи промени кај директорските позиции и ги спои секторите за мобилни и потрошувачка електроника

Samsung направи промени кај директорските позиции и ги спои секторите за мобилни и потрошувачка електроника

Една од поголемите промени во Samsung изминатите години се прави со цел зацврстување на конкурентноста на бизнисот и наредната фаза од растот на компанијата

Ендава ја доби Гранд При наградата на Employer Brand Awards Adria

Ендава ја доби Гранд При наградата на Employer Brand Awards Adria

Оваа награда се доделува за сеопфатна стратегија за брендот, внатрешна и надворешна комуникација на брендот, креативност во решенијата, квалитет на кампањите и иновација во прикажување на постигнатите резултати

Викендов се одржа Фестивал на италијанска храна на плоштадот Македонија

Викендов се одржа Фестивал на италијанска храна на плоштадот Македонија

Посетителите уживаа во италијанските специјалитети инспирирани од традицијата на регионите Кампаниа, Венето, Лацио, Тоскана и Емилија -Ромања кои специјално за оваа прилика ги подготвија рестораните LA TERRAZZA, TAVERNA TOSCANA, IL MATTO NAPOLETANO, RISTORANTE VENETO, YES PASTA и BOTTEGA DEL GUSTO

ФИТР на консултативна средба со странските донатори за годишната програма

ФИТР на консултативна средба со странските донатори за годишната програма

Тимот на Фондот за иновации и технолошки развој, за првпат одржа консултативна средба со странските донатори, за планираните активности во новата годишна програма на Фондот, предвидена за 2022 година