притисни ентер »

Извори

Студенти

СКЕЕОР 2021: Поддржани од искуствата и знаењата на стручните кадри, младите со фокус на изнаоѓање решенија од областа на одржливоста на животната средина и енергетската ефикасност
СКЕЕОР 2021: Поддржани од искуствата и знаењата на стручните кадри, младите со фокус на изнаоѓање решенија од областа на одржливоста на животната средина и енергетската ефикасност

СКЕЕОР 2021: Поддржани од искуствата и знаењата на стручните кадри, младите со фокус на изнаоѓање решенија од областа на одржливоста на животната средина и енергетската ефикасност

СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ И ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ СКЕЕОР 2021 Често се среќаваме со зборот “одржливост“ и многу од нас и секојдневно го употребуваат, но дали знаеме што всушност подразбира поимот “одржливост на животната средина“? Според Светската Комисија за животната средина и развој на Обединетите Нации, одржливоста на животната

99schools: Неопходна алатка за правилно насочување при изборот на образование и професија

99schools: Неопходна алатка за правилно насочување при изборот на образование и професија

Изборот на професија не е лесна задача. Младите луѓе се почесто се незадоволни од можностите што им ги нуди кариерата, како резултат на недоволно посветување на кариерно информирање и истражување на образовните центри. Од суштинско значење за студентите e да имаат непристрасни и веродостојни информации што можат  да ги користат кога одлучуваат за правилно

Факултетското студентско собрание на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот ,, Гоце Делчев”- Штип,  започна акција наречена „Храна за секој студент“.

Факултетското студентско собрание на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот ,, Гоце Делчев”- Штип, започна акција наречена „Храна за секој студент“.

Оваа акција е мотивирана од пандемијата и неизвесната економска криза, по иницијатива и организација на Славица Ристовска, претседател на Комисија за соработка и комуникација при Студентското собрание на ФТБЛ. Во заедничката соработка со македонската компанија „СТОКОМАК” се подготвени студентски пакети со основни прехранбени производи, со цел подобрување

На листата на Stanford за 2021 година, повторно 6 македонски научници во топ 2% највлијателни светски научници

На листата на Stanford за 2021 година, повторно 6 македонски научници во топ 2% највлијателни светски научници

И во 2021 година-6 активни македонски научници се рангирани во највлијателните 2% на светско ниво од сите научни области на сите времиња. И оваа година, пред еден месец е објавена една од најшироките студии за рангирање на топ 2% најдобри светски научници од сите области, од автори од Stanford University USA. И оваа година, на кумулативната листа за

Научна конференција на тема историја, уметност, колективна меморија и помирување

Научна конференција на тема историја, уметност, колективна меморија и помирување

Францускиот институт во Скопје, во соработка со Француската алијанса во Битола, АЛДА Скопје, Програмата за мир на регионот Нормандија и Правниот факултет во Битола, организира еднодневна научна конференција насловена „Историја, уметност, колективна меморија и помирување“ , која ќе се одржи в петок, 12 ноември 2021, во Конференциската сала на Универзитетската

Запиши се на УГД

Запиши се на УГД

Конкурс за запишување студенти на прв циклус универзитетски и стручни студии на студиските програми на Универзитет „Гоце Делчев” – Штип во учебната 2021/2022 година Број на студенти На единиците на Универзитетот „Гоце Делчев” – Штип во прва година на прв циклус универзитетски и стручни студии, за кои се стекнува универзитетска диплома или професионална

Бинтерн нова платфрома за пракса и работа

Бинтерн нова платфрома за пракса и работа

Бинтерн е платформа која ги поврзува студентите и работобарателите со компаниите за пракса и вработување. Целта на Бинтерн е да им овозможи на студентите и работобарателите побрз и поедноставен начин на започнување на својата кариера преку поврзување со компании за пракса и работа. Исто така Бинтерн им помага на компаниите да си изградат вработени

Успешно одржано првото летно винско дружење „Summer Wine 2021 Skopje“

Успешно одржано првото летно винско дружење „Summer Wine 2021 Skopje“

На 4-ти Јули 2021, со чашка полна допадливи ароми и освежителни овошни вкусови, гостите и учесниците на настанот „Летно вино“ го започнаа овогодишното винското лето. Во прекрасна атмосфера на терасата на ресторан Воденица-Мулино се претставија следните македонски винарии: Стоби, Тиквеш, Бовин, Камник, Лазар, Шато Сопот, Подрум Попови, Венец, Сковин,

Осигурителното брокерско друштво Полиса Плус со јубилеен роденден – Една деценија осигурување за граѓаните

Осигурителното брокерско друштво Полиса Плус со јубилеен роденден – Една деценија осигурување за граѓаните

Живееме во неизвесен период, кога животните прилики ја зголемуваат потребата од секаков вид осигурување. Тоа значи обезбедување сигурност за себе, семејството, домот и сè што Ви значи. Оваа девиза е водилка во едно-децениското функционирање на осигурителното брокерско друштво Полиса Плус АД Скопје. За извршниот директор, Даниела Илиоска, изминатите

W&T кредит  – Штедилница ФУЛМ

W&T кредит – Штедилница ФУЛМ

Драги студенти остварете го Вашиот Американски сон! Аплицирајте за W&T кредитот наменет за: делумно или целосно финансирање на потребите на студентите заинтересирани за WORK & TRAVEL програмот студенти на домашни и странски универзитети, кои имаат потреба од усовршување на образованието и стекнување професионално ускуство во странство Дознај повеќе