притисни ентер »

Извори

Vicoteka

Кока кола
Кока кола

Кока кола

Се возат прилепчани во воз. Жешко времето, па ожеднале. Имало ресторант услуга, па решиле да нарачаат за пиење: – Келнер, дај по едно пепси, ожеднавме ебаго! – Пепси нема, само кока кола ако сакате – вели келнерот. Се чудат прилепчани што ќе да е тоа кока кола, ама ај, нејсе… пуста жед не се трпи, па се сложиле. Еден од нив вика: – Чекајте брајча,

Бегање од полиција

Бегање од полиција

Рекоа дека е невозможно да им се избега на полицајци ако те бркаат, епа другаров покажа дека тоа не е вистина ако имаш многу брза кола

Реакција #644

Реакција #644

кога ќе ми кажат покажи го својот талент.

Чувството #694

Чувството #694

кога ќе прочитам виц на Вицотека.мк

Првиот соларен воз
Првиот соларен воз

Првиот соларен воз

Првиот воз кој работи целосно на соларна енергија, мал воз за голем напредок во човештвото…

Ветувања

Ветувања

Влегува геј во кавич, оди на шанк и со нежен феминизиран тон му вика на шанкерот: – Ќе може ли една кока-кола, грч ладна…. На шанкот имало неколку шофери, и еден од нив дрско му враќа: – Уште еднаш ако прозбориш на тој тон, ќе ти ја начукам кока-колата во г’з! А дечкото му одговара: – Ахх, тие пусти обеќања…

Грешка

Грешка

Трпана му кажува на Трпе дека е трудна, а он шокиран ја прашува: – Ама, како е тоа можно? Секогаш пазам и користам заштита! Како може да ми се случи ваква грешка? А Трпана го теши: – Ама Трпе, јас не кажав дека тоа е твоја грешка!

Мое сонце

Мое сонце

Трпе и вика на Трпана: – Ти си моето сонце! – Навистина? – Па да, не можам со очи да те гледам!

Брич

Брич

Што прави влав со тап и стар брич? – Се бричи.

Депресија

Депресија

Што е депресија? – Кога ќе си купиш хулахоп за да вртиш, а он ти е таман.

Желби

Желби

Трите желби на еден маж: – Да биде толку убав, колку што мисли мајка му. – Да биде толку богат, колку што мислат неговите деца. – Да има толку жени, колку што неговата жена се сомнева!

Спонтано караоке

Спонтано караоке

Моментот кога во јавен транспорт ќе им ја погодиш песната на сите…

Пензија

Пензија

Сурова вистина: Изјава на пензионер: – Точно е дека јас не знам што е тоа интернет, ама ни вие еден ден нема да знаете што е тоа пензија.